Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

ΔΙΑΤΑΓΗ ΠΟΥΤΙΝ, «ΦΕΡΤΕ ΜΟΥ ΖΩΝΤΑΝΟ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ»

Του Νίκου Χειλαδάκη
Από το nikosxeiladakis

Αποφασισμένος να ξεκαθαρίσει μια και καλή το τοπίο με τους Τζιχαντιστές, φέρεται ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαδιμήρ Πούτιν, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά τουρκικά δημοσιεύματα, τα οποία τονίζουν ότι δεν προβλέπεται να τελειώσει η ρωσική επέμβαση αν δεν εξαλειφθεί οριστικά η ισιλαμιστική απειλή στην Συρία και όχι μόνο.
Έτσι, σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Radikal, ο Ρώσος πρόεδρος έχει δώσει σαφή εντολή στις δυνάμεις του που έχουν εγκατασταθεί και επιχειρούν από τις ρώσικες βάσεις στην Συρία, να πιάσουν και να φέρουν αλυσοδεμένο ζωντανό τον αρχηγό των Τζιχαντιστών, Ebubekir Bağdat, καθώς και όλο το επιτελείο του στην Μόσχα, για να… τους περιποιηθεί αναλόγως.

Την είδηση αυτή μετέδωσε πρώτα η αραβόφωνη εφημερίδα, Afitab-i Yezd, επικαλούμενη αποκλειστικές ρωσικές πηγές και στην συνέχεια πέρασε και στον τουρκικό τύπο, προκαλώντας μεγάλη αίσθηση.
Η εντολή αυτή του Πούτιν, όπως αναφέρεται, έχει σκοπό αφ’ ενός να καταδείξει ότι η όποια αμερικανική επέμβαση δεν έβλαψε καθόλου τους Τζιχανστιστές και αφ’ ετέρου να αποδείξει διεθνώς ότι ο αρχηγός των Τζιχαντιστών είναι καθαρά δημιούργημα των Αμερικανών και η άνδρωση του στηρίχτηκε από την Τουρκία, την Σαουδική Αραβία και το Κατάρ, δηλαδή οι χώρες που πρωτοστατούν εναντίον της ρωσικής επέμβαση στην Συρία.
Μάλιστα ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, İgor Konaşenkov, απαντώντας στις νατοϊκές επικρίσεις για τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς στην Συρία, δήλωσε πως μέχρι τώρα όλοι οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί των Αμερικανών το μόνο που κατάφεραν είναι να ενισχύσουν ακόμα περισσότερο τους Τζιχαντιστές. Για αυτό η ρωσική επέμβαση θα συνεχιστεί.
Δηλαδή…ρωσική Τελεία και Παύλα!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου