Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΘΑ ΜΠΟΥΝΕ ΟΙ ΡΩΣΟΙ

Του Νίκου Χειλαδάκη
Από το nikosxeiladakis

Αποφασισμένοι φέρονται οι Ρώσοι να τελειώνουν μια και καλή με τους ισλαμιστές και να ξεκαθαριστεί το τοπίο που επί τόσα χρόνια έμεινε τη ευθύνη των ΗΠΑ ανέπαφο, με αποτέλεσμα τις εκατόμβες των θυμάτων και τελευταία την μαζική εισβολή παρανόμων μεταναστών στην Ευρώπη.

Έτσι, μετά την Συρία οι Ρώσοι ετοιμάζονται να επέμβουν και στο Αφγανιστάν για να αντιμετωπίσουν τους Ταλεμπάν και τους άλλους ισλαμιστές που μέχρι σήμερα η αμερικανική πολεμική μηχανή δεν «μπόρεσε» να εξουδετερώσει.

Τη ρωσική απόφαση έκανε γνωστή ο ίδιος ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Sergeı Şoygu, στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων, Sputnik και αναμεταδόθηκε με έμφαση από τα τουρκικά ΜΜΕ.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Ρώσου υπουργού Άμυνας, η Ρωσία μετά την μεγάλη άσκηση των ενόπλων δυνάμεων της με την ονομασία, Tsentr-2015, ετοιμάζεται νε επέμβει στρατιωτικά στο Αφγανιστάν όπου συνεχίζεται η δράση των ισλαμιστικών ομάδων που αποτελούν εν δυνάμει απειλή για την ίδια την Ρωσία. Ο Ρώσος υπουργός υπογράμμισε ότι το ISIS έχει βάσεις και στο Αφγανιστάν, όπου εκπαιδεύει τους ενόπλους του και από εκεί ορμώμενοι εισβάλουν στον Ιράκ και στην Συρία.
Να σημειωθεί ότι στην άσκηση Tsentr-2015, μετέχουν 95 χιλιάδες Ρώσοι στρατιώτες, 7 χιλιάδες τεθωρακισμένα οχήματα, 170 πολεμικά αεροσκάφη και 20 πολεμικά πλοία.
Όπως φαίνεται τα ψέματα τέλειωσαν και η «Αρκούδα» έχει αγριέψει για τα καλά με όλες τις συνέπειες αυτής της εξέλιξης!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου