Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

«Χτύπησε» και πάλι η Ζωή: «Δεν παρέδωσα τα κλειδιά» - Αιχμές εκατέρωθεν στην παράδοση-παραλαβή της προεδρίας της Βουλής

Αθήνα: Με αιχμές εκατέρωθεν πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής η παράδοση-παραλαβή καθηκόντων από την απερχόμενη πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου στον νέο πρόεδρο του Σώματος Νίκο Βούτση. «Δεν παρέδωσα τα κλειδιά και τη σφραγίδα της Βουλής στους δανειστές» είπε, μεταξύ άλλων, η Ζ.Κωνσταντοπούλου, με τον Ν.Βούτση να επισημαίνει, από την πλευρά του, ότι «όλα έχουν καταγραφεί, τα έχει αποτιμήσει ο λαός μας για όλους μας και όλοι θα κριθούμε πράγματι, πρώτα από τον λαό και μετά από την Ιστορία».


«Αποτελεί για εμένα ξεχωριστή τιμή η ολοκλήρωση μιας θητείας στην προεδρία μιας Βουλής που θεωρήθηκε εμπόδιο για την υλοποίηση των μνημονίων. Αποτελεί για εμένα ξεχωριστή τιμή το γεγονός ότι δεν παρέδωσα τα κλειδιά και τη σφραγίδα της Βουλής στους δανειστές» είπε η Ζ.Κωσταντοπούλου.

Η απερχόμενη πρόεδρος αναφέρθηκε στο έργο των Επιτροπών κατά την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο, ζητώντας από τον κ. Βούτση το έργο και οι εργασίες των Επιτροπών «να ολοκληρωθούν προς το συμφέρον της Δημοκρατίας και του ελληνικού λαού».

Στο σημείο αυτό, μάλιστα, παρέδωσε στον κ. Βούτση, «για να μην παραπέσουν», όπως χαρακτηριστικά είπε, την έκθεση της ειδικής επιτροπής του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για τις γερμανικές οφειλές, αλλά και τις δύο εκθέσεις της Επιτροπής για το Χρέος.

Ανέφερε, επίσης, πως στο γραφείο του ο κ. Βούτσης θα βρει την έκθεση της Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση της Siemens και αλλά και την έκθεση για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

«Επειδή η λεγόμενη συνέχεια του κράτους έχει σημασία να εφαρμόζεται και ως συνέχεια της κοινοβουλευτικής λειτουργίας, προσδοκώ και αναμένω ότι αυτές οι πολύτιμες εργασίες της Βουλής θα ολοκληρωθούν» συνέχισε.

«Θα με βρείτε αρωγό σας στην ολοκλήρωση και στην ενίσχυση αυτών των διαδικασιών. Δεν θα είμαι αρωγός σε διαδικασίες προώθησης μνημονίων και κατάλυσης της δημοκρατικής λειτουργίας. Είμαι βέβαιη ότι όλους θα μας κρίνει η Ιστορία» κατέληξε και ευχήθηκε στον Ν.Βούτση «καλή θητεία».

Η δήλωση-απάντηση Βούτση

«Τρεις φορές ο λαός μας εκλήθη μέσα σε εννιά μήνες, και ιδιαίτερα την τελευταία φορά μετά γνώσεως, με όλα τα θέματα γνωστά, επιχειρηματολογημένα και απολύτως αποσαφηνισμένα, να δώσει την εντολή, την πυξίδα σε δυνάμεις οι οποίες θα έχουν το τιμόνι, πλειοψηφικά, έτσι ώστε να ασκηθεί η λαϊκή κυριαρχία μέσα σε αυτή τη Βουλή, αλλά βεβαίως και σε όλες τις άλλες δυνάμεις που έχουν το δικό τους ιδιαίτερο ρόλο μέσα στο δημοκρατικό πλαίσιο» είπε ο κ. Βούτσης, λαμβάνοντας το λόγο.

Απαντώντας, εμμέσως, στις αιχμές της κ. Κωνσταντοπούλου, ο νέος πρόεδρος του Κοινοβουλίου επισήμανε πως δεν θα ήθελε «επί τη ευκαιρία της σημερινής μας επίσημης και θεσμικής συνάντησης να υπάρξει μία πολιτική αντιπαράθεση», αφού -όπως τόνισε- «το προηγούμενο διάστημα ακούστηκαν μερικές εκφράσεις, οι οποίες θα οδηγούσαν σε οξύτατες αντιπαραθέσεις».

«Όλα έχουν καταγραφεί, τα έχει αποτιμήσει ο λαός μας για όλους μας, ως πρόσωπα, ως συλλογικότητες, ως κόμματα, ως θεσμικούς ρόλους και εν συνόλω για τη Βουλή. Όλοι θα κριθούμε, πράγματι, και κρινόμαστε καθημερινά, καταρχήν από τον λαό μας και ύστερα κάποια στιγμή και από την Ιστορία» είπε χαρακτηριστικά.

«Είναι σαφές πως η νέα Βουλή θα αποφασίσει για τη συνέχιση ή και για την νέα ανάθεση σε νέες επιτροπές θεμάτων κρίσιμων που αφορούν στη χώρα» συνέχισε, επισημαίνοντας πως θα πρέπει να ενταθεί η λειτουργία της Επιτροπής για το θέμα των επανορθώσεων.

«Ταυτόχρονα» επισήμανε «η ελληνική κυβέρνηση η οποία έχει και την εντολή να διαπραγματευτεί για τα θέματα που αφορούν στη συμφωνία και στο ζήτημα του χρέους, θα λάβει υπόψη της, και πρέπει να λάβει υπόψη της, όλα τα ντοκουμέντα και όλα τα τεκμήρια που υπάρχουν, έτσι ώστε να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τη χώρα μας».

«Όπου χρειαστεί να βρεθούμε αρωγοί, κατά τη συνείδησή μας και κατά τις συλλογικές και όχι μόνο προσωπικές μας αποφάσεις θα είμαστε παρόντες και παρούσες» κατέληξε.

Πηγή: news.in.gr

ΠΗΓΗ philenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου