Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

Η συγγνώμη του Ομπάμα για τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου των Γιατρών Χωρίς Σύνορα «Εξ ονόματος του αμερικανικού λαού, εκφράζω τα πιο βαθιά μου συλλυπητήρια»

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα εξέφρασε σήμερα τα «πιο βαθιά συλλυπητήριά» του μετά τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου της μη κυβερνητικής οργάνωσης Γιατροί Χωρίς Σύνορα (Médecins sans Frontières, MSF) στην πόλη Κουντούζ του Αφγανιστάν, ο οποίος στοίχισε τη ζωή σε 19 ανθρώπους και πιθανότατα έγινε από την αμερικανική Πολεμική Αεροπορία.
«Εξ ονόματος του αμερικανικού λαού, εκφράζω τα πιο βαθιά μου συλλυπητήρια στο ιατρικό προσωπικό και στους άλλους αμάχους οι οποίοι σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν στο τραγικό συμβάν στο νοσοκομείο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην Κουντούζ», ανέφερε ο Ομπάμα σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο Λευκός Οίκος.

«Το υπουργείο Άμυνας [των ΗΠΑ] ξεκίνησε μια πλήρη έρευνα, και θα αναμείνουμε τα αποτελέσματα πριν εκφέρουμε οριστική κρίση για τις συνθήκες αυτής της τραγωδίας», πρόσθεσε ο Ομπάμα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας.
Σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό της ΜΚΟ, ο βομβαρδισμός στοίχισε τη ζωή σε 19 ανθρώπους, 12 εργαζομένους και επτά ασθενείς, εκ των οποίων τρία ήταν παιδιά. Τουλάχιστον άλλοι 37 άνθρωποι τραυματίστηκαν.
Κατά τους MSF, η επιδρομή έπληξε το κεντρικό κτίριο του νοσοκομείου, όπου βρίσκονται η μονάδα εντατικής θεραπείας και έκτακτων περιστατικών, ενώ τα κτίρια γύρω από αυτό δεν επλήγησαν.
«Ζήτησα από το υπουργείο Άμυνας να με κρατάει ενήμερο για την έρευνα και αναμένω μια πλήρη αναφορά για τα γεγονότα και τις περιστάσεις» υπό τις οποίες σημειώθηκαν, συνέχισε ο Ομπάμα.
«Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στενά με τον πρόεδρο [του Αφγανιστάν Άσραφ] Γάνι, την αφγανική κυβέρνηση κα τους διεθνείς εταίρους μας για την υποστήριξη των δυνάμεων ασφαλείας και του στρατού του Αφγανιστάν στο έργο τους για να καταστήσουν τη χώρα ασφαλή».
 
 ΠΗΓΗ newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου