Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Αποκάλυψη Ιερώνυμου: Ο Μανώλης Γλέζος μου ζήτησε να αναλάβω την κηδεία του - «ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΗΔΕΥΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑΦΕΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ»(Βίντεο)

Στην αποκάλυψη μιας -αν μη τι άλλο- ανέλπιστης πτυχής της πρόσφατης συνάντησής του με τον γνωστό αγωνιστή της Αριστεράς, Μανώλη Γλέζο, προχώρησε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος.
Απευθυνόμενος προς κατοίκους και φορείς της Ναυπάκτου, όπου βρέθηκε για να ευχηθεί στον εορτάζονται μητροπολίτη κ. Ιερόθεο, ο Αρχιεπίσκοπος είπε πως κατά την πρόσφατη συνάντησή τους ο Μανώλης Γλέζος όχι μόνο του αποκάλυψε ότι θέλει να κηδευτεί και να ταφεί χριστιανικά, αλλά του ζήτησε να φροντίσει ο ίδιος ώστε να μη συμβεί κάτι διαφορετικό.

Ο διάλογος όπως τον μετέφερε ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας είναι χαρακτηριστικός: «Όταν πεθάνω, θα αναλάβετε εσείς, υπεύθυνα, και θα κάνετε εκκλησιαστική κηδεία. Δεν θα αφήσετε άλλους ανθρώπους να αναμιχθούν σε αυτό το θέμα», φέρεται να είπε στον Αρχιεπίσκοπο ο γνωστός αγωνιστής της Αριστεράς, ο οποίος, σύμφωνα πάντα με τον κ. Ιερώνυμο, του είπε πως αγαπά και σέβεται τη θρησκεία των Πατέρων.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του orthodoxia.info, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος ένιωσε σοκ από το αίτημα του Μανώλη Γλέζου. Μάλιστα, σε τέτοιο βαθμό που ο ίδιος χαρακτήρισε τη συνάντηση «αποκαλυπτική».


Πηγή: orthodoxia.info

ΠΗΓΗ iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου