Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Συνεργασία με βαρβαρότητα

Του Ν. Λυγερού

Όταν αυτοί που ονομάζεις συνεχώς γείτονες λόγω μίας υποτιθέμενης φιλίας, αφήνουν να περάσει η βαρβαρότητα να σε χτυπήσει μέσα στην πατρίδα σου δίχως καν να σε προειδοποιήσει, πρέπει να ξανασκεφτείς την έννοια της σχέσης και του δεσμού αλλιώς δεν κινδυνεύεις πια μόνο από τους ραγιάδες αλλά και από τρομοκρατικές οργανώσεις. Γιατί δεν αρκεί να κλείνεις τα μάτια σου για να μην έρχονται. Κι όσο λες ότι δεν θα έρθουν ποτέ επειδή δεν τους αντιστάθηκες λόγω ουδετερότητας, αποδεικνύεις ότι δεν έμαθες τίποτα από την ιστορία κι ότι το παράδειγμα του Βελγίου που καταπατήθηκε από τους Ναζί για να χτυπήσουν τη Γαλλία, δεν έχει καρφωθεί μέσα στη μνήμη σου, πράγμα που σημαίνει πρακτικά ότι είσαι στρατηγικά ανεγκέφαλος και θέτεις σε κίνδυνο το λαό σου γιατί δεν έχεις ιδέα από υψηλή στρατηγική.
Κι αν δεν πρόκειται ν’ αλλάξεις και συνεχίσεις τον τρόπο σκέψης που έχεις, ετοιμάσου να φύγεις, γιατί στο πρώτο χτύπημα είναι ο ίδιος ο λαός που θα σε διώξει, γιατί τον άφησες χωρίς προστασία με τα ψεύτικα λόγια της διπλωματίας σου που δεν είχε καμιά υποστήριξη από την στρατηγική, την άμυνα και την ασφάλεια. Τα τρομοκρατικά χτυπήματα έχουν στόχο τους αθώους λόγω δειλίας, γιατί είναι ανίκανα να χτυπήσουν τον πυρήνα. Έτσι, όταν λες ότι άμα δεν κάνουμε τίποτα δεν θα μας χτυπήσουν, να ξέρεις ότι ήδη ετοιμάζεις θύματα να πεθάνουν χωρίς να το ξέρουν και χωρίς κανένα λόγο. Συγκεντρώσου λοιπόν και συνειδητοποίησε ότι το πέρασμα είναι ήδη προετοιμασμένο, ενώ εσύ έλεγες ότι θα ήταν καλό να είναι και ευρωπαϊκό, γιατί έχεις ακόμα την ικανότητα ν’ αλλάξεις, αλλιώς θα σε αλλάξουμε πριν το καταλάβεις.

Οι κενές πολιτικές κινήσεις
Του Ν. Λυγερού

Οι κενές πολιτικές κινήσεις, όπως είναι οι επίσημες ουδέτερες επισκέψεις, έχουν κι αυτές κόστος, γιατί δίνουν την εντύπωση σε άλλους και σε στιγματίζουν, αφού βλέπουν ένα πλαίσιο συνεργασίας, εκεί όπου δεν υπάρχει απολύτως τίποτα. Βέβαια την ώρα που υπάρχει το πρόβλημα της άρνησης της γενοκτονίας, οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, πώς να εκφραστείς με ουδέτερο τρόπο. Επιπλέον ξέχασες ότι το να είσαι ουδέτερος μεταξύ του θύτη και του θύματος πάντα σημαίνει ότι είσαι με τον θύτη. Έτσι με αυτόν τον τρόπο, αντί να έχουμε μία ξεκάθαρη χώρα ως δημοκρατία, με κενές πολιτικές κινήσεις, δίνουμε λανθασμένες εντυπώσεις ως Έθνος. Βέβαια αφού πρόκειται για εθνομηδενισμό, δεν αφορά κανέναν επίσημα αυτό το θέμα. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι υπάρχει και συνέχεια, αφού τώρα πρόκειται και για ανθρωπομηδενισμό, διότι τώρα μιλούμε για ανθρώπινα αθώα θύματα. Έτσι δεν μπορούμε να αναφερόμαστε σε συνάντηση εργασίας, ενώ πρόκειται για συνεργασία, αφού κανένας δεν έχει εμποδίσει κανέναν να εισέλθει σε δημοκρατικές χώρες. Αντιθέτως όλα έχουν γίνει με υποστήριξη ακόμα και στην εφοδιαστική αλυσίδα για την όλη διαδικασία. Γιατί αυτό πρέπει ν' αναρωτηθούμε επί της ουσίας, πόσα είναι τα χρήματα που έχουν λάβει και παραλάβει οι γείτονες με όλες αυτές τις μετακινήσεις που γίνονται μόνο χρηματικά έως τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Γιατί είναι σίγουρο ότι αυτό το ποσό θα ήταν ενδεικτικό και για τα θύματα του Παρισιού. Έτσι αποδεικνύεται ότι όταν είσαι ανεύθυνος για τις κινήσεις σου, μπορείς ταυτόχρονα να είσαι και επικίνδυνος για τη δημοκρατία.

Οι πράξεις αρχίζουν
Του Ν. Λυγερού

Όσο και να θέλουν μερικοί την καθυστέρηση της διαδικασίας της αντεπίθεσης, οι πράξεις αρχίζουν, γιατί η Ανθρωπότητα δεν πρόκειται να περιμένει απλώς να χτυπήσουν και άλλους αθώους. Επιπλέον τώρα φαίνεται ξεκάθαρα ότι η πολιτική της προστασίας των προσφύγων έχει τα όρια της και πριν φτάσουμε στον επικίνδυνο κορεσμό, πρέπει ν’ αλλάξουμε τον τρόπο προσέγγισης του όλου θέματος, αφού η βοήθεια χρειάζεται επί τόπου κι όχι εξ αποστάσεως, διότι η βαρβαρότητα εξαπλώνεται δίχως εμπόδια και είναι οι άνθρωποι και οι ναοί που υποφέρουν δίχως λόγο, άσκοπα. Και αυτή η ροή πρέπει ν’ αλλάξει, διότι προκαλεί μεγάλες φθορές. Δεν αρκεί να βοηθούμε τα θύματα, πρέπει να καταπολεμήσουμε τους θύτες, γιατί αυτοί συνεχίζουν τη βαρβαρότητά τους. Οι νεκροί του Παρισιού αποδεικνύουν ότι ήρθε η ώρα της αντεπίθεσης στα ίδια τα εδάφη, όπου δρα η βαρβαρότητα δίχως ψεύτικες συμμαχίες, ούτε εργασίες του κενού, διότι οι μάχες θα γίνουν γιατί είναι απαραίτητες για την αλλαγή φάσης. Δόθηκε πολύς χρόνος στην ανάπτυξη του απαράδεκτου. Ας γίνουν λοιπόν οι απαραίτητες συμμαχικές δράσεις δίχως άλλη καθυστέρηση, διότι τα θύματα δεν μπορούν να περιμένουν άλλο. Και δεν μιλούμε μόνο τα θύματα που έπεσαν νεκρά στο Παρίσι αλλά όλα αυτά που βρίσκονται στην Ανατολή. Τώρα βλέπουμε όλοι ότι δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ των θυμάτων. Η βοήθεια πρέπει να είναι ολική. Κατά συνέπεια, πρέπει η αντεπίθεση να έχει συγκεκριμένους στόχους που αφορούν ειδικά τον εφοδιασμό σε πετρέλαιο, αφού αυτό είναι από τις κύριες πηγές εσόδων για την τρομοκρατική οργάνωση. Κι εδώ βλέπουμε πρακτικά τι σημαίνει ενεργειακή ασφάλεια αλλά και εξάρτηση. Διότι αν ήμασταν ανεξάρτητοι λόγω των πηγών μας, δύσκολα θα έβρισκαν εισοδήματα.

Ενέργεια ενάντια στη Τρομοκρατία
Του Ν. Λυγερού

Η Διεθνής Συμμαχία αλλάζει ταχύτητα και στόχευση για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας στην Ανατολή. Μετά από επίσημες ανακοινώσεις της τρομοκρατικής οργάνωσης για τα εισοδήματά της και τον τρόπο που εφοδιάζονται, οι πηγές ενέργειας έχουν γίνει στρατηγικοί στόχοι. Με την παράνομη διαχείριση κοιτασμάτων πετρελαίου, το οποίο πωλείται στην μαύρη αγορά στη μισή τιμή του κανονικού. Έτσι και η Ρωσία αποφάσισε να βομβαρδίσει εγκαταστάσεις που εξαρτώνται από αυτό το παράνομο πλαίσιο. Βέβαια τα εισοδήματα προέρχονται και από τις ομηρίες και από τους πρόσφυγες που αναγκάζονται να πληρώσουν για να περάσουν τα σύνορα. Αλλά το πετρέλαιο παραμένει κυρίαρχη πηγή εισοδήματος και πρέπει όντως να παρθούν ουσιαστικά μέτρα για την καταπολέμηση της εκμετάλλευσής του αφού ξέρουμε ότι ο βαρύς οπλισμός πρέπει να πληρωθεί για να γίνει ιδιοκτησία. Με τους συστηματικούς βομβαρδισμούς των εγκαταστάσεων, η Διεθνή Συμμαχία πετυχαίνει πολλαπλούς στόχους που έχουν επιπτώσεις γιατί το μεγάλο κόστος των τρομοκρατικών επιθέσεων γίνεται δυσβάστακτο με αυτόν τον τρόπο και ειδικά για χτυπήματα στο εξωτερικό και σε μεγάλες αποστάσεις από τα κέντρα επιχειρήσεων. Διότι η προστασία επί τόπου έχει πάντα το ελάττωμα της άμυνας που δεν έχει πρωτοβουλία και πρέπει να απαντήσει ενώ τα χτυπήματα των ενεργειακών πόρων, επιτρέπουν μια πιο αποτελεσματική προσέγγιση του προβλήματος αφού αποδυναμώνει την οργάνωση στην πηγή της δράσης και όχι στις επεκτάσεις της. Έτσι η πρωτοβουλία ανήκει στη Διεθνή Συμμαχία. Επίσης με αυτόν τον τρόπο γίνεται κατανοητό σε όλους ότι μπορεί να μετρηθεί επί της ουσίας η δράση της κι όχι μόνο με δηλώσεις που εκφράζουν καλές προθέσεις αλλά στην τελική δεν εφαρμόζονται επί του πρακτέου. Ενώ τώρα τα αποτελέσματα είναι χειροπιαστά λόγω ανάγκης μιας στρατηγικής δίχως πλέον διπλωματία.

Ν. Λυγερός - Τα λουλούδια και τα κεριά N. Lygeros - When you experience Ν. Λυγερός - Άπω Ανατολή και Πολιτισμός Ν. Λυγερός - Λόγω Ανθρωπότητας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου