Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Ταξίδι-«αστραπή» στην Κύπρο πραγματοποιεί ο Τζον Κέρι - Δείπνο με Αναστασιάδη και Ακιντζί στην ουδέτερη ζώνη

Λευκωσία: Με δείπνο, στο οποίο θα είναι συνδαιτυμόνες οι πρωταγωνιστές της διαπραγματευτικής διαδικασίας, θα ολοκληρώσει τη σύντομη παραμονή του στην Κύπρο ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι.

Με βάση και το πρόγραμμα των επαφών του, μάλλον στη διάρκεια του δείπνου θα είναι και η ουσία των συζητήσεών του στο νησί. Άλλωστε, από τη στιγμή που η επίσκεψη αφορά το Κυπριακό, τότε φαίνεται πως θα αξιοποιήσει την ευκαιρία που θα βρεθεί με όλους μαζί για να συζητήσει και να προβεί και στη δική του παρέμβαση στα τεκταινόμενα. Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ φθάνει σήμερα το απόγευμα στην Κύπρο και αμέσως μετά θα συναντηθεί με τον Κύπριο ομόλογό του, Ιωάννη Κασουλίδη.

Με βάση το πρόγραμμα που έχει δει το φως της δημοσιότητας, οι επαφές τους θα γίνονται με κινηματογραφική ταχύτητα. Στις 17:05 θα συναντηθεί με τον Ιωάννη Κασουλίδη στο Υπουργείο Εξωτερικών. Στις 17:35 ο Τζον Κέρι να γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Στις 18:05 θα συναντηθεί στα κατεχόμενα με τον Μουσταφά Ακιντζί.

Ο κ. Κέρι αναμένεται γύρω στις 19:00 να προβεί σε δήλωση στο χώρο του Fulbright στη Λευκωσία.

Οι επαφές του θα ολοκληρωθούν με το δείπνο στο οποίο θα παρακαθήσει στην κατοικία της Ειδικής Αντιπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Λίζα Μπατενχάιμ, στην ουδέτερη ζώνη στην περιοχή του αεροδρομίου Λευκωσίας, στην παρουσία των Αναστασιάδη - Ακιντζί, των δυο διαπραγματευτών και του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Έσπεν Μπαρθ Άιντα.

Μετά την Κύπρο ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι, θα μεταβεί στην Αθήνα για σειρά επαφών με την κυβέρνηση της Ελλάδος.

ΠΗΓΗ  «Φιλελεύθερος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου