Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Πανικός στην Άγκυρα: Στα 10 χλμ. από τα τουρκικά σύνορα εγκατέστησε η Ρωσία στη Συρία τους S-400! - «ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΠΤΗΣΕΩΣ» ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΝΟΤΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ

Ως ιδιαίτερα «σοβαρή εξέλιξη» χαρακτηρίζουν τα τουρκικά ΜΜΕ την επιχειρησιακή ανάπτυξη των πυραυλικών αντιαεροπορικών συστημάτων S-400 σε απόσταση αναπνοής από τα σύνορα με την Τουρκία.

Τα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα που έχουν ήδη αναπτυχθεί βρίσκονται σε απόσταση 13 χλμ.(!) τόσο από τα τουρκικά σύνορα όσο και από το σημείο που καταρρίφθηκε το ρωσικό Su-24Μ στις 24 Νοεμβρίου έχοντας και αυτό την σημειολογική του σημασία.
Όπως αναφέρουν οι τουρκικές εφημερίδες (Milliyet, Yeni Şafak) σε σημερινά τους δημοσιεύματα η ανάπτυξη των πυραυλικών συστημάτων στην περιοχή Salma της επαρχίας της Λαττάκεια, έγινε ύστερα από την φυγή από την περιοχή των τουρκμένων ανταρτών οι οποίοι αναζητούν ασφάλεια εντός των τουρκικών συνόρων και έχει γίνει σε ένα ύψωμα που άλλοτε ήταν στρατηγική θέση των ανταρτών.

Όπως εξηγούν οι τουρκικές εφημερίδες με την άφιξη στην περιοχή των S-400 ουσιαστικά καλύπτεται μια τεράστια περιοχή από την Αττάλεια, τα Άδανα και τη Μερσίνα στα δυτικά, φτάνοντας μέχρι την επαρχία της Καισάρειας στο βόρεια ενώ από ανατολικά καλύπτεται η περιοχή σχεδόν μέχρι το Ντιγιάρμπακίρ.

Η συριακή «αντιπολίτευση» βρίσκεται επίσης σε πανικό, καθώς γνωρίζει ότι όλη η δυτική και βορειοδυτική Συρία καλύπτεται πλέον από την ομπρέλα των S-400 γεγονός που σημαίνει ότι η ρωσική Αεροπορία και μόνο είναι ο αποκλειστικός χρήστης του εναέριου χώρου.

Όπως ανέφερε ένα ηγετικό στέλεχός της ο Ahmet Berri οι Ρώσοι έχουν προωθήσει τους ρωσικούς πυραύλους από την Λαττάκεια στην ακτή της Μεσογείου και έχουν εγκατασταθεί στο Türkmen Dağı, δηλαδή στο βουνό των Τουρκμένων στο χωριό Salma που έχει καταλειφθεί από τις δυνάμεις του συριακού καθεστώτος.

Ο ίδιος προβληματισμός πηγάζει και από πηγές του του τουρκικού Γενικού Επιτελείου οι οποίες αναφέρουν ότι ότι ο ρωσικοί πύραυλοι στοχεύουν προς την Τουρκιά ενώ τα ρωσικά συστήματα ραντάρ παρακολουθούν όλες τις κινήσεις της τουρκικής Αεροπορίας και είναι έτοιμα να πλήξουν όποια κίνηση θα θεωρηθεί «ως ύποπτη».

Φυσικά η τοποθέτηση των πυραυλικών συστημάτων στην περιοχή όπου εξελίχθησαν τα γεγονότα της 24ης Νοεμβρίου έχει σαφές μήνυμα: Σε οποιαδήποτε περίπτωση που τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη επιχειρήσουν να καταρρίψουν ρωσικό μαχητικό αυτά θα καταρριφτούν άμεσα ακόμη και αν βρίσκονται στη διαδικασία της προσγείωσης στη μητρική τους βάση \στο Ντιγιάμπακίρ.






ΠΗΓΗ pronews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου