Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Αποκάλυψη - σοκ Μουζάλα: Οι Βέλγοι μας είπαν να ξαναρίξουμε τους πρόσφυγες στη θάλασσα(Βίντεο)

«ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ Α ΛΑ ΚΑΡΤ - ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΡΩΠΗ»
Δριμύτατη κριτική απέναντι στις χώρες της ΕΕ που αντιμετωπίζουν με εχθρικό τρόπο την προσφυγική κρίση άσκησε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στην εκπομπή Newsnight του βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου BBC.
«Οι Βέλγοι μας είπαν να ξαναρίξουμε τους πρόσφυγες στην θάλασσα! Μας είπαν: "Παρανομείστε! Φοβόμαστε! Δεν μας νοιάζει αν θα τους πνίξετε!"», είπε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Ευτυχώς κανένας από τους άλλους υπουργούς δεν το δέχτηκε».
Αναφερόμενος, εξάλλου, στο αίτημα ορισμένων χωρών για τη δημιουργία στρατοπέδου συγκέντρωσης μεταναστών στην Ελλάδα, ο Γ. Μουζάλας είπε: «Αν ανατρέξετε στην ιστορία θα δείτε ότι στρατόπεδα συγκέντρωσης 400.000 ανθρώπων υπήρχαν μόνο στην εποχή των Ναζί. Δεν υπάρχει άλλη περίοδος στην ιστορία που να υπάρχουν στρατόπεδα για 400.000 ανθρώπους. Οι πρόσφυγες δεν είναι κρατούμενοι. Έχουν δικαιώματα».
Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής υπογράμμισε ότι η Ελλάδα θέλει να είναι μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος που σοβεί εξαιτίας της προσφυγικής κρίσης. «Δεν μπορείς να είσαι μέλος της Ευρώπης α λα καρτ. Δεν μπορείς να παίρνεις αγροτικές επιδοτήσεις, επιδοτήσεις για την εκπαίδευση αλλά όταν σε χρειάζεται η Ευρώπη, κλείνεις τα σύνορα. Φτιάχνεις φυλακές και ζητάς να πνίξουν οι άλλοι τους πρόσφυγες. Αυτή δεν είναι η Ευρώπη».
Όταν ρωτήθηκε επίσης αν είναι οργισμένος ή λυπημένος απάντησε: «Δεν είμαι οργισμένος. Είμαι υπουργός και πρέπει να είμαι ανοικτός σε όλα. Θελουμε να βρούμε την λύση αλλά έχουμε κουραστεί. Έχουμε όλους αυτούς τους ανθρώπους. Όλοι περνούν από εμάς. Φανταστείτε ότι το καλοκαίρι περνούσαν 10.000 άνθρωποι την ημέρα από ένα νησί 3.000 κατοίκων. Πνίγονται στις θάλασσές μας. Κάθε μέρα οι Έλληνες μαζεύουν πτώματα από την θάλασσα. Θέλουμε πιο πολύ από τον καθένα, να λυθεί το πρόβλημα».
ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου