Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Η ε/κ πλευρά ζήτησε ανασκαφή στην Άσσια - Κατατέθηκε έγγραφο στη ΔΕΑ

Λευκωσία: Η ε/κ πλευρά κατέθεσε την Πέμπτη στο πλαίσιο προγραμματισμένης συνεδρίας της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνουμένους (ΔΕΑ) έγγραφο σε σχέση με πιθανό χώρο μετακινηθέντων οστών αγνοουμένων, ζητώντας όπως πραγματοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν ανασκαφή στην εν λόγω περιοχή στην κατεχόμενη Ασσια, όπου σύμφωνα με πληροφορία πιθανόν να υπάρχει χώρος επαναταφής οστών αγνοουμένων.

Το μέλος της ε/κ πλευράς στη ΔΕΑ Νέστορας Νέστορος δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι με το έγγραφο που κατατέθηκε ζητείται όπως γίνει ανασκαφή του χώρου στην περιοχή Άσσιας/Αφάνειας. Σύμφωνα με τον κ. Νέστορος, το μέλος της τ/κ πλευράς στη ΔΕΑ ζήτησε χρόνο για να διερευνήσει την υπόθεση, ενώ η ε/κ πλευρά ζήτησε επίσης χρόνο για να μελετηθούν τα τοπογραφικά σχέδια σε σχέση με το πώς ήταν προγενέστερα ο χώρος. Η ε/κ πλευρά τόνισε όμως την ανάγκη όπως ληφθεί απόφαση για τον χειρισμό του θέματος το συντομότερο δυνατόν, εντός ενός δεκαημέρου.

“Η δική μας θέση είναι ότι πρέπει να ανασκαφεί ο χώρος” είπε ο κ. Νέστορος, τονίζοντας ότι η ε/κ πλευρά ζήτησε όπως η ΔΕΑ, το συντομότερο δυνατόν, καταλήξει με τον χειρισμό του ζητήματος.

Μίλησε και για την ιδιαίτερη αξία της υπόθεσης λόγω του ότι πρόκειται για πληροφορίες για μετακίνηση οστών.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς ποια είναι η ιδιαίτερη σημασία αυτής της πληροφορίας, είπε ότι είναι από τις λίγες φορές που υπάρχει πληροφορία για πιθανό χώρο ταφής μετακινηθέντων οστών.

«Αυτό του δίδει ιδιαίτερη αξία», κατέληξε ο κ. Νέστορος.

Πηγή: ΚΥΠΕ
ΠΗΓΗ philenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου