Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Ισχυρός σεισμός 7,9 Ρίχτερ στην Ινδονησία

Ισχυρή σεισμική δόνηση καταγράφηκε στη Σουμάτρα της Ινδονησίας.
Σεισμική δόνηση μεγέθους 7,9 ρίχτερ σημειώθηκε στην Ινδονησία στις 19:49 (τοπική ώρα) σήμερα Τετάρτη (2/3). Από την άλλη πλευρά, το πρακτορείο Reuters αναφέρει ότι η σεισμική δόνηση ήταν μεγέθους 8,2 ρίχτερ.  
AdTech Ad
Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σεισμολογικό Κέντρο, το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης εντοπίζεται 801 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Παντάνγκ και 1056 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Μεντάν, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 10 χιλιόμετρα.

 Οι ινδονησιακές αρχές είχαν προειδοποιήσει νωρίτερα ότι υπήρχε κίνδυνος να πληγούν από παλιρροϊκά κύματα οι επαρχίες της Δυτικής Σουμάτρας, της Βόρειας Σουμάτρας και του Άτσεχ, ενώ λίγο αργότερα ήραν την προειδοποίηση για τσουνάμι που είχαν εκδώσει για το νησί της Σουμάτρας.
indonesia
Νωρίτερα σήμερα είχε επίσης καταγραφεί σεισμική δόνηση 5,1 ρίχτερ στη Γιάβα της Ινδονησίας.
Υπενθυμίζεται ότι η Ινδονησία είχε πληγεί σφοδρά  το 2004 από τσουνάμι στον Ινδικό Ωκεανό, καθώς βρίσκεται στο αποκαλούμενο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς του Ειρηνικού Ωκεανού», μία άκρως σεισμικά ενεργή ζώνη όπου συναντιούνται διαφορετικές τεκτονικές πλάκες, που προκαλούν μεγάλο αριθμό σεισμών και ηφαιστειακών εκρήξεων.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα ή ζημιές από τον σεισμό. «Στο Μπενγκούλου (στη νοτιοδυτική Σουμάτρα) δεν έγινε καν αισθητός», είπε ο Άντι Έκα Σάκια, ένας εκπρόσωπος της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου