Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Φωτογραφίες: Τα αμερικανικά μαχητικά F-15 πάνω από την Ακρόπολη - Ιδού τι έκαναν τα πέντε μαχητικά στον αττικό ουρανό(Βίντεο- Φωτο)

Τέσσερα (συν ένα) πολεμικά αεροσκάφη της Ελλάδας και των ΗΠΑ έκαναν χαμηλή πτήση πάνω από την Αθήνα για να φωτογραφηθούν με φόντο την Ακρόπολη
Πτήσεις πολεμικών αεροπλάνων πάνω από την Αθήνα είναι μάλλον σπάνιες και συμβαίνουν κατά κύριο λόγο στις παρελάσεις. Όμως η σημερινή ξαφνική εμφάνιση ενός σχηματισμού σε χαμηλή πτήση και με έναν εντελώς διαφορετικό ήχο από ότι συνήθως, δεν πέρασε καθόλου απαρατήρητη από τους Αθηναίους, που αμέσως άρχισαν να αναρρωτιούνται τι είχε συμβεί.


Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, σήμερα πραγματοποιήθηκε, στο πλαίσιο της άσκησης «Ηνίοχος 2016», διέλευση μικτού σχηματισμού αεροσκαφών F-16 Block 52+ Advance της Πολεμικής Αεροπορίας και F-15E Strike Eagle των Αμερικανικών Αεροπορικών Δυνάμεων Ευρώπης [United States Air Forces in Europe (USAFE)] πάνω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι Αμερικανοί πιλότοι είχαν ζητήσει να πετάξουν στον αττικό ουρανό προκειμένου να δουν από ψηλά την Ακρόπολη και να βγάλουν φωτογραφίες! Έτσι «οργανώθηκε» η πτήση, ώστε οι Έλληνες πιλότοι από τα F-16 να φωτογραφίσουν τα αμερικανικά μαχητικά πάνω από τον Παρθενώνα.




Τα αεροπλάνα ξεκίνησαν από την 117 Πτέρυγα Μάχης στην Ανδραβίδα, και μετά από πτήση πάνω από τον Κορινθιακό κόλπο έφθασαν πάνω από την Αθήνα. Η χαμηλή τους διέλευση πάντως προκάλεσε αναστάτωση στους ανύποπτους Αθηναίους για το τι συνέβαινε.

Ενώ οι λίγο πιο υποψιασμένοι -ή οι τυχεροί που πρόλαβαν να σηκώσουν τα μάτια τους στον ουρανό- σίγουρα παραξενεύτηκαν από την θέα  των αμερικάνικων αεροσκαφών με τους δύο κινητήρες και τον οξύ διαπεραστικό ήχο τους.

Στις φωτογραφίες που δόθηκαν στην δημοσιότητα βλέπουμε τα τέσσερα αεροσκάφη να πετούν σε άψογο κλειστό σχηματισμό πάνω από την Αθήνα, ενώ όπως είναι προφανές την σκηνή καταγράφει ένα ακόμα αεροσκάφος (ένα διθέσιο F-16) το οποίο συμμετείχε στην όλη επιχείρηση με τον φωτογράφο εντός του.

Τα αεροπλάνα αφού ολοκλήρωσαν την εντυπωσιακή φωτογράφιση επέστρεψαν πίσω στην βάση τους, ενώ οι φωτογραφίες τους κάνουν ήδη τον γύρο του κόσμου, διαφημίζοντας την Ελλάδα αλλά και τα ελληνικά φτερά.






















ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου