Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Απόλυτος παραλογισμός: Ψηφίζουν πάγωμα ειδικών μισθολογίων αλλά αναζητούν ισοδύναμα

Νομοτεχνική διόρθωση που αφορά στο άρθρο 236 του πολυνομοσχεδίου για τα ειδικά μισθολόγια κατέθεσε ο αναπληρώτης υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης.
Σύμφωνα με αυτή, δίδεται η δυνατότητα στην κυβέρνηση μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του 2016 να καταθέσει ισοδύναμα μέτρα επί του προϋπολογισμού ώστε να μην ισχύσει το «πάγωμα» των ειδικών μισθολογίων.
AdTech Ad
Έτσι, σύμφωνα με την βελτίωση, δεν θα ισχύσει η τροπολογία η οποία προέβλεπε το «πάγωμα» της μισθολογικής ωρίμανσης και των προαγωγών για δύο χρόνια των εργαζόμενων που αμείβονται με ειδικό μισθολόγιο.

Η ουσία είναι ότι από 1.1.2017 έως τα τέλη του 2018 θα ισχύσει το διετές πάγωμα των ωριμάνσεων των ενστόλων, όπως φαίνεται και από το παρακάτω ντοκουμέντο, τη νομοτεχνική βελτίωση σχετικά με τα ειδικά μισθολόγια που κατέθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, στη Βουλή.
Όπως αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο, δίνεται η δυνατότητα στην κυβέρνηση μέχρι τις 31.12.2016 να καταθέσει ισοδύναμα μέτρα ώστε να μην προχωρήσει το «πάγωμα» των μισθολογικών ωριμάνσεων από 1.1.2017 και για δυο χρόνια για ενστόλους, γιατρούς, δικαστικούς, διπλωμάτες κ.ά.

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου