Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

Καναδάς: Ορατή από το διάστημα η φωτιά! (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Απειλεί ολόκληρη πόλη

Ανεξέλεγκτη εξακολουθεί το καταστροφικό της έργο η φωτιά που έχει ξεσπάσει εδώ και μερικά 24ωρα στον Καναδά, κοντά στην πετρελαϊκή πόλη Φορτ Μακ Μάρεϊ.

Οι φλόγες είναι ορατές (δείτε εικόνες και βίντεο)
ακόμη και από το διάστημα όπως φαίνεται σε φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η NASA. Μέχρι στιγμής έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους 88.000 κάτοικοι, ενώ ήδη από τη φωτιά έχουν καταστραφεί 1.600 σπίτια, με τις τοπικές αρχές να εκφράζουν φόβους πως δεν αποκλείεται από την πύρινη λαίλαπα να καταστραφεί ολόκληρη η πόλη!


Η φωτιά έχει ήδη καταστρέψει πολλές γειτονιές, ενώ απειλεί να κάψει χιλιάδες σπίτια στην πόλη Αλμπέρτα, η οποία βρίσκεται στην καρδιά της πετρελαϊκής βιομηχανίας του Καναδά. Για την ώρα, ευτυχώς, δεν υπάρχουν νεκροί από τη φωτιά αλλά υπάρχουν πληροφορίες πως κατά τη διαδικασία εκκένωσης σημειώθηκε τροχαίο με νεκρούς.

Ένα μεγάλο σύννεφο μαύρου καπνού είναι ορατό σε απόσταση 60 χλμ από την περιοχή της φωτιάς, με τις αρχές του Καναδά να δίνουν μάχη με κάθε μέσο για να περιοριστεί η φωτιά αλλά οι καιρικές συνθήκες δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης.

..
ΠΗΓΗ karfotiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου