Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

Κόρη Τ. Ισαάκ: Nα καταδικαστούν οι άνθρωποι που σκοτώσαν τον πατέρα μου - Συνάντηση Π.Παυλόπουλου με Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ - Σολωμού (Βίντεο)

Αθήνα: Συνάντηση με την αντιπροσωπεία της Πρωτοβουλίας Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού είχε το Σάββατο το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Υποδεχόμενος την αντιπροσωπεία ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε τη δέσμευση όλων για αγώνα ως την τελική δικαίωση των Ισαάκ – Σολωμού και την τιμωρία των δολοφόνων τους, αλλά και ως την τελική δικαίωση της Κύπρου, μέσα από την επίλυση του Κυπριακού με βάση το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο. Απηύθυνε έκκληση στην Διεθνή Κοινότητα και στην ΕΕ να παρέμβουν άμεσα για να πάψει να υπάρχει αυτή η απαράδεκτη εκκρεμότητα και η παρουσία στρατού κατοχής στο μαρτυρικό νησί.
Παίρνοντας το λόγο ο Ανδρέας Πεττεμερίδης, μέλος της Πρωτοβουλίας, αφού ευχαρίστησε τον Πρ. Παυλόπουλο για την αποδοχή του αιτήματος συνάντησης, σημείωσε ότι μέσα από την προσπάθεια της Πρωτοβουλίας έχουν συλλεχθεί αρκετές στιγμές αγάπης από τον Ελλαδικό χώρο, σημειώνοντας ότι η Κύπρος είναι κομμάτι του Ελληνισμού και ότι η ιστορία δεν άφησε να δημιουργηθεί ενιαίο Κράτος. Έκανε, επίσης, ειδική μνεία στην Αναστασία Ισαάκ, κόρη του Τάσου Ισαάκ, την οποία χαρακτήρισε «μωρό της προσπάθειας αυτής» της Πρωτοβουλίας, που ξεκίνησε από το Βερολίνο με απώτερο σκοπό να μεταφέρει σε όλο τον κόσμο, σε όλη την Ευρώπη ότι το πρόβλημα που υπάρχει στην Κύπρο δεν είναι ένα δικοινοτικό πρόβλημα. Είναι ένα πρόβλημα εισβολής και κατοχής.

Παρεμβαίνοντας, η Αναστασία Ισαάκ τόνισε ότι η επιθυμία όλων είναι να καταδικαστούν οι άνθρωποι που σκότωσαν τον πατέρα της και τον Σολωμό και ζήτησε από τον Προκόπη Παυλόπουλο να κάνει κάτι σε αυτήν την κατεύθυνση, εφόσον μπορεί, σημειώνοντας ότι επί 20 χρόνια δεν έκανε κανένας τίποτε.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι το ζήτημα δεν είναι αν μπορεί κανείς να κάνει κάτι αλλά ότι πρέπει, και τόνισε ότι «το χρέος μας θα το κάνουμε». Υπογράμμισε ότι γνωρίζουν όλοι καλά ποιοι είναι οι δολοφόνοι και η Διεθνής Κοινότητα πρέπει ν’ αναλάβει τις ευθύνες της και όλοι να «αγωνισθούμε ως την τελικής τους δικαίωση», όπως και για την επίλυση του Κυπριακού με βάση τους προαναφερόμενους όρους.

Η Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού δώρισε στον Προκόπη Παυλόπουλο ένα αναμνηστικό όπου αναγράφεται το οδοιπορικό που έχει γίνει: Βερολίνο, Πράγα, Βουδαπέστη, Βελιγράδι, Σόφια, Αθήνα, και Λευκωσία όπου θα καταλήξει.

Δείτε βίντεο ΕΔΩ


ΠΗΓΗ  philenews/ ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου