Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

Συρία: Καταγγελία για 28 νεκρούς αμάχους από επιδρομή τουρκικών αεροσκαφών

Ένα μέλος του Συριακού Δημοκρατικού Συμβουλίου δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο Sputnik ότι μια επιδρομή αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας της Τουρκίας στα ανατολικά του Χαλεπιού σήμερα σκότωσε 28 αμάχους και τραυμάτισε τουλάχιστον 100, με το τουρκικό Γενικό Επιτελείο στρατού να διαψεύδει απώλειες άμαχου πληθυσμού, κάνοντας λόγο για μια πρόκληση.
"Είκοσιοχτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 100 τραυματίστηκαν στο βομβαρδισμό των τουρκικών πολεμικών αεροσκαφών…στην αλ Μπαμπ στην ευρύτερη περιοχή του ανατολικού Χαλεπιού", δήλωσε ο Ρισάν Χαντού, καλώντας διεθνείς οργανισμούς να ξεκινήσουν έρευνα για το περιστατικό και να σταματήσουν αυτό που χαρακτήρισε τουρκική επιθετικότητα.

Το ΓΕΕΘΑ της Τουρκίας τόνισε πως οι αναφορές μέσων ενημέρωσης για νεκρούς αμάχους σε μια αεροπορική επιδρομή τουρκικών αεροσκαφών κοντά στο Χαλέπι δεν είναι αληθής, κάνοντας λόγο για μια πρόκληση.
"Η επιχείρηση στην περιοχή διεξήχθη με εξαιρετική προσοχή και οι αεροπορικές επιδρομές εξαπολύθηκαν όταν οι επιλεγμένοι στόχοι εξακριβώθηκαν αρκετές φορές", ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΗΓΗ capital

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου