Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

Στην κατάψυξη η χώρα: Χιόνισε και στα βόρεια προάστια της Αττικής(Βίντεο)

Επιδείνωση παρουσιάζει ο καιρός τις τελευταίες ώρες, με τσουχτερό κρύο και χιόνια ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο - Πού θα χιονίσει τις επόμενες ώρες - Αναλυτική πρόγνωση για την Πέμπτη (21/12/2016)
Από το πρωί ρίχνει χιονόνερο σε πολλές περιοχές της Αττικής, ενώ λίγο μετά τις 18:00 άρχισε να χιονίζει στα βόρεια προάστια και στους πρόποδες της Πάρνηθας.
Οι οδηγοί πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί καθώς το χιόνι έχει προκαλέσει ολισθηρότητα στους δρόμους.

Το χιονόνερο που πέφτει κατά διαστήματα σε όλο το Λεκανοπέδιο έχει κάνει τους δρόμους ολισθηρούς με αποτέλεσμα οι οδηγοί να κινούνται με πολύ χαμηλές ταχύτητες.
Η κακοκαιρία, σε συνδυασμό με την αυξημένη κίνηση λόγω Χριστουγέννων δημιουργεί καθυστερήσεις στις κεντρικές λεωφόρους, με τα σημαντικότερα προβλήματα να εντοπίζονται στην κάθοδο του Κηφισού, από Μεταμόρφωση μέχρι ΚΤΕΛ και στην άνοδο από Νίκαια μέχρι Λένορμαν.
Χαμηλές ταχύτητες και στη κάθοδο της Κηφισίας, από Υγεία μέχρι Αμπελόκηπους και στην άνοδο από Χίλτον μέχρι Ψυχικό.
Προβλήματα και σε Αθηνών, Ιερά οδό, Θηβών, Ποσειδώνος, Βουλιαγμένης και στους δρόμους γύρω από το λιμάνι του Πειραιά.

Ο καιρός των Χριστουγέννων

Για ανατροπή δεδομένων του καιρού και μετατόπιση των φαινομένων βροχής και χιονοπτώσεων έκανε λόγο στο δελτίου καιρού της ΕΡΤ3, ο μετεωρολόγος, Σάκης Αρναούτογλου.
Παράλληλα, αναφέρθηκε και στις πρώτες ενδείξεις για τον καιρό των Χριστουγέννων.
Δείτε το βίντεο…

«Λευκή» Πρωτοχρονιά «δείχνουν» οι πρώτες ενδείξεις

Πολικές θερμοκρασίες και χιονοπτώσεις ακόμα και μέσα στο κέντρο της Αθήνας!
Βέβαια, είναι πολύ νωρίς για να μιλήσει κανείς με βεβαιότητα, καθώς τα προγνωστικά μοντέλα μας έχουν πια συνηθίσει σε αλλαγές στις μακροπρόθεσμες προβλέψεις τους, όμως η τάση του καιρού για νέα ψυχρή εισβολή από τις 28 Δεκεμβρίου, με κορύφωση στις 29 και 30 του μήνα, είναι δεδομένη και μένει να διαπιστωθεί το εύρος και τα φαινόμενα που θα τη συνοδεύσουν.
Σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία, όλα δείχνουν ότι ένας ακόμα χιονιάς θα «χτυπήσει» την χώρα μας, ίσως ο πιο σοβαρός και καλά οργανωμένος σε σχέση με τους τρεις προηγούμενους, αλλά και πάλι με τα ανατολικά προσήνεμα (ανατολική Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, Κυκλάδες και Κρήτη) να είναι οι πιο ευνοημένες περιοχές. (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ)

Ο καιρός την Πέμπτη (22/12/2014)

Η πρόγνωση του καιρού για την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).
Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα ανατολικά της χώρας και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας και της Κρήτης.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί και τοπικά 8 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά. Παγετός θα επικρατήσει στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες ενώ τις βραδινές στα βόρεια θα είναι ισχυρός.
Νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές ή χιονόνερο στην Αττική και κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά του νομού. Παροδικές χιονοπτώσεις αναμένονται στην Πάρνηθα και την Πεντέλη (ενδεικτικό υψόμετρο 700 μέτρα). Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 7 τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 9 βαθμούς κελσίου ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Λίγες παροδικά αυξημένες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στην Θεσσαλονίκη με τους ανέμου να πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από -3 έως 9 βαθμούς κελσίου.
Αναλυτική πρόγνωση για την υπόλοιπη χώρα
Μακεδονία, Θράκη
Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν.
Άνεμοι: βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά 6 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ.
Θερμοκρασία: από -4 έως 9 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και στο νότιο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 2 έως 13 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές η χιονόνερο. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά - ημιορεινά και πιθανόν σε περιοχές της Θεσσαλίας, της κεντρικής Στερεάς και της Εύβοιας με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 400μ). Βαθμιαία βελτίωση από το βράδυ στα βόρεια.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια 7 τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ στα βόρεια.
Θερμοκρασία: από 2 έως 9 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Κυκλάδες, Κρήτη
Νεφώσεις με τοπικές βροχές η χιονόνερο. Στα ορεινά και ημιορεινά της Κρήτης θα σημειωθούν χιονοπτώσεις.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 6 έως 11 βαθμούς κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές η χιονόνερο και πιθανώς ασθενείς χιονοπτώσεις στα ημιορεινά, και βαθμιαία βελτίωση από το βράδυ. Στα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση στα νότια.
Θερμοκρασία: από 6 έως 12 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου