Αθήνα: Μια τουρκική πυραυλάκατος επιχείρησε να προσεγγίσει τα Ίμια (είναι η 21η επέτειος της κρίσης) την Κυριακή το πρωί. Σύμφωνα με πληροφορίες σε αυτή επέβαινε υψηλόβαθμο στέλεχος των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων -κάνουν λόγο για τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Χουλουκί Ακάρ.

Σημειωτέον ότι πληροφορίες από το Λιμενικό αναφέρουν ότι η πυραυλάκατος συνοδευόταν από δύο πλοία ανορθόδοξου πολέμου με Τούρκους πεζοναύτες.


Στην περιοχή έσπευσε η ελληνική κανονιοφόρος «Κραταιός» που κάλεσε τα τουρκικά πλοία να αποχωρήσουν από τα ελληνικά χωρικά ύδατα, την ίδια ώρα που και τα τουρκικά πλοία καλούσαν το ελληνικό πλοίο να φύγει από την περιοχή.

Το ελληνικό και τα τουρκικά πλοία έμειναν κάποια ώρα στην περιοχή και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Η ιστοσελίδα της Hyrriyet αναφέρεται στο γεγονός, υποστηρίζει ότι έγινε στις 11 το πρωί της Κυριακής και επιβεβαιώνει ότι επέβαινε στην τουρκική κανονιοφόρο ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου της Τουρκίας.

Η είδηση παίζει πρώτο θέμα στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αργά το μεσημέρι της Κυριακής το ελληνικό Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) αναφέρει ότι «την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017, μία πυραυλάκατος του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, και δύο λέμβοι μεταφοράς ειδικών δυνάμεων οι οποίες την συνόδευαν, προσέγγισαν περί ώρας 11.00 το συγκρότημα των ν. Ιμίων, όπου και παρέμειναν επί περίπου 7 λεπτά στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή, παραβιάζοντας κατά την κίνησή τους τα ελληνικά χωρικά ύδατα (ΕΧΥ).

»Από ελληνικής πλευράς, στην ως άνω θαλάσσια περιοχή, υπήρχαν σκάφη του Λιμενικού Σώματος καθώς και Κανονιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού, τα οποία και παρακολουθούσαν συνεχώς την κίνηση των τουρκικών σκαφών.

»Με την είσοδο των τουρκικών σκαφών στα ΕΧΥ αναλήφθηκαν άμεσα όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες ειδοποίησης και απομάκρυνσής τους.

»Τα τουρκικά σκάφη, ακολούθως, απομακρύνθηκαν με προορισμό το λιμάνι της Αλικαρνασσού».



Φωτογραφίες που έδωσαν οι Τούρκοι στη δημοσιότητα










Πηγή: news.in.gr 
ΠΗΓΗ philenews