Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

Σόιμπλε «αδειάζει» Τσίπρα: Πρώτα εφαρμόστε τα μέτρα, μετά βλέπουμε για το χρέος

Το Βερολίνο «δείχνει» τα δόντια του – Καταρρέει η ρητορική της κυβέρνησης για εφαρμογή των μέτρων με προϋπόθεση την απομείωση του χρέους – Τελικά ποιο θα είναι το αντάλλαγμα για τις θυσίες στις οποίες έχει υποβληθεί ο ελληνικός λαός;
«Βόμβα» από τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, λίγο πριν τη συνάντηση Μέρκελ – Λαγκάρντ στο Βερολίνο για το θέμα του ελληνικού χρέους.
Η λογική του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών «αποδομεί» δε πλήρως το αφήγημα της ελληνικής κυβέρνησης που παρουσιάζει ως προϋπόθεση εφαρμογής των σκληρών μέτρων, την απομείωση του χρέους.

Σε δηλώσεις της η εκπρόσωπος του Γερμανού ΥΠΟΙΚ Φριντερίκε φον Τίζενχαουζεν σημείωσε ότι: «Θέλουμε πρώτα να υπάρξει εκτέλεση των μέτρων που συμφωνήσαμε και μετά να εξετάσουμε αν χρειάζονται μέτρα για το χρέος».
Η κυρία Τίζενχαουζεν, ανέφερε ότι το Βερολίνο θέλει εφαρμογή των συμφωνηθεισών μεταρρυθμίσεων και μετά θα εξεταστεί αν απαιτείται ελάφρυνση του χρέους.
Υπενθύμισε δε ότι στη συμφωνία του Eurogroup, στην οποία κατέληξαν και οι δυο πλευρές, αποφασίστηκαν περικοπές στις συντάξεις και μείωση του αφορολόγητου.
Ωστόσο, χθες Κυριακή 9 Απριλίου, στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας διεμήνυσε ότι τα μέτρα δεν θα εφαρμοστούν, αν δεν προηγηθεί λύση για το χρέος.
Η απομείωση του χρέους - που αποτελεί το βασικό αφήγημα της ελληνικής κυβέρνησης, προκειμένου οι πολίτες να «καταπιούν» τα σκληρά μέτρα - αναμένεται να τεθεί στην πρώτη γραμμή της συνάντησης που έχουν σήμερα Μεγάλη Δευτέρα στο Βερολίνο η Καγκελάριος Μέρκελ και η διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου