Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Κλίμα πάνδημης παρουσίας στην κηδεία του Μητσοτάκη - Κοσμοσυρροή για να υπογράψουν στο βιβλίο συλλυπητηρίων(Βίντεο - Φωτο)

Αύριο Τετάρτη, με λαϊκό προσκύνημα στη Μητροπόλη,  το «ύστατο χαίρε» στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη
Μεγάλη είναι η συγκίνηση που έχει προκαλέσει ο θάνατος του πρώην πρωθυπουργού και επίτιμου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, τόσο ανάμεσα στους οπαδούς και φίλους της Νέας Δημοκρατίας, όσο και ευρύτερα από πολίτες, που σπεύδουν να υπογράψουν στο βιβλίο συλλυπητηρίων που έχει ανοίξει στην Πειραιώς και ζητούν να πληροφορηθούν λεπτομέρειες για τις εκδηλώσεις αποχαιρετισμού του εκλιπόντος πολιτικού ηγέτη.


Κρίνοντας και από το πλήθος του κόσμου που συρρέει ήδη από το μεσημέρι της Δευτέρας στα κεντρικά γραφεία του κόμματος για να γράψουν λίγα λόγια στο βιβλίο που έχει ανοίξει και να αποτίσουν φόρο τιμής στη μνήμη του πολιτικού άνδρα που σφράγισε όσο λίγοι με την παρουσία του το δεύτερο μισό του 20ού αιώνα, γαλάζιοι αξιωματούχοι διαπιστώνουν «μεγάλη κινητικότητα μεταξύ των νεοδημοκρατών» που αναμένουν να κορυφωθεί την Τετάρτη.



Το στελεχιακό δυναμικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται σε εγρήγορση καθώς γίνονται δέκτες του ενδιαφέροντος πολιτών από όλη την επικράτεια που επιθυμούν να πουν από κοντά το «ύστατο χαίρε» στον μακριοβιότερο Έλληνα πολιτικό και να παραβρεθούν στην εξόδιο ακολουθία που θα γίνει στη Μητρόπολη Αθηνών αλλά και να συμμετάσχουν στο λαϊκό προσκύνημα που θα προηγηθεί στον ίδιο χώρο.

Λαϊκό προσκύνημα

Από τις 7 το πρωί της Τετάρτης, η σορός του πρώην πρωθυπουργού θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα που θα διαρκέσει έως τις 13:30 για να ακολουθήσει η προγραμματισμένη για τις 15.00 εξόδιος ακολουθία. Σύμφωνα με το προβλεπόμενο και τη σχετική υπουργική απόφαση που εκδόθηκε από το αρμόδιο υπουργείο Εσωτερικών, η τελετή θα γίνει με την απόδοση στον εκλιπόντα τιμών εν ενεργεία πρωθυπουργού.


Η οικογένεια Μητσοτάκη, ωστόσο, με επιστολή προς τον αρμόδιο υπουργό Πάνο Σκουρλέτη εξέφρασε την επιθυμία να μην επιβαρυνθεί το δημόσιο με τα έξοδα  της κηδείας όπως ορίζεται σε ανάλογες περιπτώσεις τελετών που προβλέπεται να γίνονται δημοσία δαπάνη.



Επιθυμία, εξάλλου, του ιδίου του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ήταν, αντί στεφάνων, οι δωρεές εις μνήμην να δοθούν προκειμένου να γίνει δενδροφύτευση στα Λευκά Όρη, στις ακόλουθες περιβαλλοντικές οργανώσεις:
*ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ: ALPHA BANK, IBAN – GR6901401770177002002000045, SWIFT – CRBAGRAAXXX.
*ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ: ALPHA BANK,
GR 6301401200120002002011.
WWF ΕΛΛΑΣ «Παγκόσμιο Ταμείο για την Φύση – WWF Ελλάς»: ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: 104/480440-64 – IBAN: GR55 0110 1040 0000 10448044064 – SWIFT: ETHNGRAA.

Στην Κρήτη με C - 130

Με το τέλος της ακολουθίας στη Μητρόπολη Αθηνών, η σορός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη θα μεταφερθεί στην Ελευσίνα προκειμένου να «πετάξει» με στρατιωτικό αεροπλάνο C-130 για την Κρήτη και την ιδιαίτερη πατρίδα του εκλιπόντος, όπου, κατόπιν επιθυμίας του, θα ταφεί δίπλα στην αγαπημένη σύζυγό του.



Η σορός θα διανυκτερεύσει στην Αγία Μαγδαληνή Χαλέπας, όπου θα γίνει αγρυπνία και επιμνημόσυνη δέηση προτού μεταφερθεί στις 15.00 της Πέμπτης στην τελευταία κατοικία στο νεκροταφείο του Αργουλιδέ και σε τάφο του οποίου την κατασκευή επιμελήθηκε ο ίδιος ο εκλιπών. ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου