Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

Νέα επίθεση της Άγκυρας για τους «8»: Καταφύγιο πραξικοπηματιών η Ελλάδα

Νέα επίθεση στη Ελλάδα εξαπέλυσε η Άγκυρα, μετά την απελευθέρωση των 8 Τούρκων αξιωματικών αυτή τη φορά δια στόματος του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών, Hami Aksoy
Ο Aksoy καταδικάζει για άλλη μια φορά τη στάση της Ελλάδας στο θέμα αυτό και την κατηγορεί ότι έχει καταστεί «καταφύγιο πραξικοπηματιών», ενώ καταλήγει ότι η Τουρκία «θα συνεχίσει τις προσπάθειές της για την έκδοσή τους».
«Η Ελλάδα έχει επανειλημμένα αρνηθεί να επιστρέψει στη χώρα μας τους 8 προδότες πραξικοπηματίες της 15ης Ιουλίου. Όταν μάθαμε πως η Ελλάδα έδωσε άσυλο σε έναν από τους στρατιωτικούς, περιμέναμε να μην κάνει το ίδιο λάθος και με τους υπόλοιπους.

Παρόλα αυτά τις προηγούμενες μέρες μάθαμε ότι η Ελλάδα άφησε ελεύθερους και τους άλλους επτά φυγάδες. 
Αυτή η εξέλιξη επιτρέπει στους πραξικοπηματίες να κυκλοφορούν ελεύθερα στην Ελλάδα. Έτσι, η Ελλάδα φαίνεται ξεκάθαρα ότι έχει καταστεί η χώρα που εξασφαλίζει ένα ασφαλές καταφύγιο σε πραξικοπηματίες.
Μία χώρα που διατείνεται ότι είναι το λίκνο της δημοκρατίας, δεν είναι συμβατό ούτε με το διεθνές δίκαιο, ούτε με το δίκαιο της καλής γειτονίας να απελευθερώνει προδότες που επιχείρησαν να κάνουν πραξικόπημα σε μία γείτονα χώρα για την κατάλυση της δημοκρατίας της.
Θα επιμείνουμε για την επιστροφή των πραξικοπηματιών προδοτών και την εκδίκασή τους στη χώρα μας», είπε ο Aksoy.
Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Δικαιοσύνης της Τουρκίας Abdulhamit Gul κατηγόρησε την Ελλάδα πως με τη μη έκδοση των στρατιωτικών στην Τουρκία… παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, και τόνισε πως η χώρα μας δεν είδε το θέμα όπως θα έπρεπε.
«Η απόφαση της Ελλάδας τάσσεται κατά του διεθνούς δικαίου. Κάναμε πολλές φορές αίτημα στην ελληνική Δικαιοσύνη να μας τους παραδώσει, όμως όπως φάνηκε αντί να δουν το θέμα νομικά, το αξιοποίησαν για πολιτικούς λόγους» δήλωσε ο Gul σε τουρκικά ΜΜΕ.
 
 ΠΗΓΗ  newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου