Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

Σκοπιανό και Ηνωμένα Έθνη - Η Μακεδονία και οι κυβερνήσεις

Σκοπιανό και Ηνωμένα Έθνη
Του Ν. Λυγερού


Ό,τι και να λένε όσοι μιλούν για τις αναγνωρίσεις των Σκοπίων δεν πρέπει να ξεχνούν ότι ο μοναδικός θεσμός που αναγνωρίζει ένα κράτος είναι τα Ηνωμένα Έθνη και αν αυτά θα πάρουν μια απόφαση για να περάσει το ψήφισμα πρέπει πρώτα να το δεχτεί και να κάνει την πρόταση το Συμβούλιο Ασφαλείας και αυτό γίνεται σε πολιτικό επίπεδο. Αν σκεφτούμε ότι το ΗΒ, οι ΗΠΑ, η Κίνα και η Ρωσία έχουν αναγνωρίσει τα Σκόπια ως Μακεδονία ενώ δεν το έκανε η Γαλλία και παρόλα αυτά εδώ και χρόνια αυτό δεν έχει αλλάξει τίποτα. Επίσης οι ΗΠΑ ξεκαθάρισαν ότι τα Σκόπια πρέπει πρώτα να βρουν μια λύση που να είναι αποδεκτή από την Ελλάδα.
Κατά συνέπεια υπάρχει έμμεσο συμμαχικό πλαίσιο πάνω στο οποίο δεν είναι ανάγκη να βασιστούμε με κυρίαρχο τρόπο αλλά δεν υπάρχει λόγος να μη συνεχίσουμε τον αγώνα μας. Διότι αν εμείς από μόνοι μας αποδεχτούμε μια απαράδεκτη λύση που δεν σέβεται την ίδια την ιστορία μας τότε δεν θα πρέπει να ξαφνιαστούμε αν ξαφνικά τα Ηνωμένα Έθνη κάνουν μια γενική αναγνώριση. Ενώ τώρα η Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΝΑΤΟ, η ΟΥΝΕΣΚΟ, η Διεθνής Τράπεζα, το Συμβούλιο της Ευρώπης, χρησιμοποιούν αποκλειστικά σαν τα Ηνωμένα Έθνη την ονομασία FYROM και τίποτα άλλο. Έχουμε νομική στήριξη για την στρατηγική μας ας την αξιοποιήσουμε λοιπόν.

Η Μακεδονία και οι κυβερνήσεις
Του Ν. Λυγερού

Επειδή ο ΥπΕξ δεν τα βγάζει πέρα και προσπαθεί από τώρα να αποφύγει κριτικές και επιθέσεις λόγω της καθυστέρησης, βλέπουμε όλο και περισσότερο να κάνει αναφορές στο τι συμφώνησαν προηγούμενες κυβερνήσεις. Προσπαθεί να κάνει κινήσεις αντιπερισπασμού για να κερδίσει χρόνο, επειδή θεωρεί ότι είναι οι Σκοπιανοί που σπαταλούν χρόνο. Όμως η αλήθεια είναι ότι θέλει να λύσει το Σκοπιανό με κάθε κόστος για να φανεί και λειτουργεί με τα σχήματα του εκβιασμού. Ξεχνά όμως ότι αδιαφορούμε παντελώς για το τι ήθελαν και το τι έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, αφού δεν υλοποιήθηκε τίποτα. Ας έλεγαν ό,τι ήθελαν, ας έδιναν οποιαδήποτε υπόσχεση, αυτά δεν αφορούν τον Ελληνισμό. Αν μερικοί πολιτικοί έχουν ενοχές για το παρελθόν τους, δεν μας ενδιαφέρει. Σημασία έχει ότι ποτέ δεν παραδώσαμε το όνομα της Μακεδονίας και δεν πρόκειται να το κάνουμε. Αν ο ΥπΕξ θεωρεί ότι είναι κολλημένος από τα λάθη των προηγούμενων, κάνει ένα τεράστιο λάθος. Ο Ελληνισμός είναι πρακτικός και δεν ασχολείται με αυτές τις διπλωματικές και πολιτικές αντιπαραθέσεις. Η ουσία είναι απλή. Η Μακεδονία είναι του Ελληνισμού. Αυτό λέει η Ιστορία και όχι μόνο η δική μας, κατά συνέπεια όλα τα άλλα είναι κοινωνικές λεπτομέρειες που θα ξεχάσουμε μόλις ξεπεράσουμε τα προβλήματα των διαπραγματεύσεων. Αυτό θα δείξουν και τα Μακεδονικά Συλλαλητήρια.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου