Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018

Πατέρας Σολωμού στο οδόφραγμα Δερύνειας: Σαν να σκοτώνουν δεύτερη φορά το παιδί του

Αντιδράσεις για τη διάνοιξη του οδοφράγματος Δερύνειας – Στην περιοχή όπου δολοφονήθηκαν οι ήρωες Τάσος Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού από τους Γκρίζους Λύκους 
Άνοιξε το οδόφραγμα Δερύνειας στις 12 το μεσημέρι στην περιοχή Αμμοχώστου. Ο δρόμος διέλευσης από και προς τις κατεχόμενες περιοχές είναι σε απόσταση μερικών μέτρων από τα σημεία που έπεσαν νεκροί οι ήρωες Τάσος Ισαάκ και Σολωμός Σολωμού το 1996.
Μέλος της οικογένειας Σολωμού βρέθηκε από νωρίς το πρωί στο σημείο και μιλώντας στη Cyprus Times, ανέφερε ότι είναι πολύ έντονα συναισθηματικά φορτισμένος και δεν ήταν σε θέση να πει περαιτέρω.
Στην περιοχή λίγο αργότερα έφθασε ο πατέρας του Σολωμού, Σπύρος. Κρατώντας φωτογραφία του γιου του, είπε ότι είναι σαν να σκοτώνουν δεύτερη φορά το παιδί του.



Της 16 Οκτωβρίου στο οδόφραγμα Δερύνειας διοργανώθηκε αυθόρμητα παγκύπρια διαμαρτυρία χωρίς κανένα κομματικό ή πολιτικό χρωματισμό από την οικογένεια των ηρώων Σολωμού Σολωμού και Τάσου Ισαάκ, με σκοπός,  όχι μόνο την ακύρωση της διάνοιξης του οδοφράγματος Δερύνειας αλλά και το κλείσιμο όλων των οδοφραγμάτων που συντηρούν τον κατακτητή, με τίτλο«Κλείστε τα οδοφράγματα, που συντηρούν τον κατακτητή».
Στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας ο πατέρας του  Σολωμού, με κείμενο του στις 8 Οκτωβρίου σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε «Εγώ ο πατέρας του Σολωμού Σολωμού αν έβλεπα ότι το άνοιγμα του οδοφράγματος Δερύνειας μας έφερνε κοντά στην λύση του κυπριακού προβλήματος θα ήμουνα ο πρώτος που θα υποστήριζε το άνοιγμα του.. Όμως αυτά τα 15 χρόνια που είναι ανοιχτά τα οδοφράγματα και η συνεχώς οικονομική στήριξη που παρέχουμε στα κατεχόμενα μόνο πιο μακριά από την λύση μας οδήγησαν.. Αυτά είναι πλέον αποδειγμένα αφού μετά το άνοιγμα των οδοφραγμάτων ναυαγήσαν όλες οι συνομιλίες. Καλώ όλον τον κόσμο ανεξάρτητου κόμματος και χρώματος να παρευρεθεί στην εκδήλωση διαμαρτυρίας που οργανώνουμε στο οδόφραγμα Δερύνειας. Εκεί θα μαζέψουμε υπογραφές για το κλείσιμο όχι μόνο αυτού της Δερύνειας αλλά όλων τον οδοφραγμάτων. Κλείστε τα οδοφράγματα. Ανοίξτε τα σύνορα. Κάθε δένδρο για να μεγαλώσει και να δώσει καρπούς χρειάζεται το κατάλληλο νερό.»

ΠΗΓΗ  cyprustimes

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου