Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018

Δήλωση – πρόκληση από Ακάρ: Οι Έλληνες θέλουν την υφαλοκρηπίδα της Λιβύης

Το προκλητικό της παιχνίδι συνεχίζει η Άγκυρα εις βάρος της Ελλάδας. Αυτή τη φορά δια στόματος του Τούρκου υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος, όπως αναφέρει η εφημερίδα Yeni Safak, παρουσίασε στην κυβέρνηση της Λιβύης χάρτες με τους οποίους προσπαθεί να αποδείξει ότι η Ελλάδα θέλει να σφετεριστεί όχι μόνο την τουρκική αλλά και τη λιβυκή υφαλοκρηπίδα και να στερήσει με τον τρόπο αυτό τα «κοινά σύνορα» των δύο χωρών.
«Οι Έλληνες κλέβουν την ΑΟΖ της Λιβύης», αναφέρει χαρακτηριστικά η τουρκική εφημερίδα Yeni Safak.

Ο ένας χάρτης έδειχνε τις υποτιθέμενες παραβιάσεις της Ελλάδας και ο δεύτερος χάρτης έδειχνε πώς είναι κατά τη γνώμη του τα πραγματικά σύνορα.
xartis1
Σύμφωνα με τον πρώτο χάρτη που φέρεται να παρουσίασε ο κ. Ακάρ κανένα νησί, ούτε η Κύπρος ή η Κρήτη μπορεί να έχουν πλήρη επήρεια σε θαλάσσιες ζώνες, και συνεπώς μπορεί έτσι να υπάρξουν θαλάσσια σύνορα μεταξύ της Τουρκίας και της Λιβύης, κάτι που προϋποθέτει την «εξαφάνιση» όλης της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στην Ανατολική Μεσόγειο.
xartis2
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα κατά την επίσκεψή του στην Τρίπολη ο Τούρκος υπουργός Άμυνας υποστήριξε ότι η Ελλάδα εκμεταλλεύθηκε την αστάθεια που ακολούθησε την ανατροπή του Μουαμάρ Καντάφι για να σφετερισθεί μεγάλο μέρος της Λιβυκής υφαλοκρηπίδας, κάτι που όπως ανέφερε, έχει κάνει η Ελλάδα εις βάρος και της Τουρκίας.

Sozcu: Η Ελλάδα παραβίασε τη Συνθήκη της Λωζάνης

Την ίδια ώρα σε ένα προκλητικό δημοσίευμα εναντίον της Ελλάδας προχώρησε η εφημερίδα «Sozcu».
Η τουρκική εφημερίδα αναφέρεται στη στρατιωτική άσκηση που έγινε στο Πεδίο Βολής Βολισσού, στη Χίο, στις 30 και 31 Οκτωβρίου. Όπως τονίζεται στο δημοσίευμα, κατά τη στρατιωτική άσκηση χρησιμοποιήθηκαν βαρέα όπλα πεζικού και «οι βολές ακριβώς απέναντι από τη Σμύρνη και το Τσεσμέ έθεσαν σε κίνδυνο την ασφάλεια και την εναέρια κυκλοφορία στο Αιγαίο».
13obus
Η «Sozcu», που παραθέτει φωτογραφίες από την άσκηση, τονίζει πως πρόκειται για ξεκάθαρη παραβίαση της Συνθήκης της Λωζάνης από την Ελλάδα.

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου