Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018

Δυσαρέσκεια στο Φανάρι για τη συμφωνία Τσίπρα - Ιερώνυμου - Στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο η πρόξενος της Ελλάδας

Τη γενική πρόξενο της Ελλάδας Γεωργία Σουλτανοπούλου κάλεσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο Φανάρι προκειμένου να ζητήσει από την Αθήνα να ενημερωθεί για τη συμφωνία Ιερώνυμου – Τσίπρα, στην πρώτη επίσημη αντίδραση του Πατριαρχείου μετά την πρόθεση συμφωνίας ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Το Φανάρι φέρεται δυσαρεστημένο για τη μη ενημέρωση για τη, ούτε από την ελληνική κυβέρνηση, ούτε από την Εκκλησία της Ελλάδος.

Άλλωστε η δυσφορία στο Φανάρι έιχε διαφανεί αμέσως μετα τις κοινές δηλώσεις του Πρωθυπουργού και Αρχιεπισκόπου, όταν κύκλοι του Φαναρίου είχαν επισημάνει:
«Όταν το Οικουμενικό Πατριαρχείο ενημερωθεί επισήμως για τις προθέσεις της κυβέρνησης ο Παναγιώτατος θα τις θέσει υπόψη της Αγίας και Ιεράς Συνόδου που συνεδριάζει στις 27 Νοεμβρίου, προκειμένου να τις αξιολογήσει και να τοποθετηθεί επ αυτών».

Η πρώτη επίσημη αντίδραση από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο ήταν να κληθεί την Παρασκευή(9/11) η γενική πρόξενος της Ελλάδας Γεωργία Σουλτανόπουλου στην οποία σύμφωνα με πληροφορίες εκφράστηκε σε έντονο ύφος ή απόρία γιατί το Φανάρι δεν ενημερώθηκε από την πολιτέια για το προωθούμενο σχέδιο στο χώρο της Εκκλησίας που αφορά κληρικούς και μητροπόλεις της δικαιοδοσίας του.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το Φανάρι θα περιμένει να δει τι περιλαμβάνει η συμφωνία, προκειμένου να αποφασίσει τις περαιτέρω κινήσεις του.

ΠΗΓΗ parapolitika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου