Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018

Συγκλονιστικός Πετρούνιας! Στην κορυφή του κόσμου για τρίτη φορά (Βίντεο)

Τι και αν υπέφερε από αφόρητους πόνους, ο «Lord of the Rings» Λευτέρης Πετρούνιας ήταν για μία ακόμη φορά συγκλονιστικός στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής στην Ντόχα του Κατάρ, κατακτώντας το «χρυσό» μετάλλιο.
Παρά το γεγονός ότι αγωνίστηκε τραυματίας, ο Λευτέρης Πετρούνιας απέδειξε πως είναι ο απόλυτος… άρχοντας των κρίκων. Ο Έλληνας πρωταθλητής κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, αφού συγκέντρωσε 15.366 βαθμούς και άφησε πίσω όλους τους αντιπάλους του.

Με ελληνική ψυχή, ο πρωταθλητής μας, όχι μόνο «έσφιξε τα δόντια» παραμερίζοντας τους πόνους στον ώμο, αλλά έγραψε ιστορία, κατακτώντας το ένατο χρυσό μετάλλιο σε 9 συνεχόμενους αγώνες και ανέβηκε στην κορυφή του κόσμου για τρίτη φορά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πετρούνιας έκανε όχι απλά υπερπροσπάθεια, αλλά κατάθεση ψυχής για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα, λίγες μόλις ημέρες πριν μπει στο χειρουργείο, προκειμένου να απαλλαγεί από το πρόβλημα στον ώμο του, που δεν τον αφήνει καν να προπονηθεί.
«Ο πόνος που νιώθω στις αιωρήσεις είναι σαν μαχαιριά», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο ίδιος ο Πετρούνιας
Ο Πετρούνιας εκτέλεσε πρώτος το πρόγραμμά του, το οποίο όπως πάντα είχε πολύ υψηλό βαθμό δυσκολίας. Από τους υπόλοιπους αθλητές που συμμετείχαν στον τελικό, ο μόνος που μπορούσε να τον απειλήσει ήταν ο Βραζιλιάνος, Αρτούρ Ζανέτι. Παρ΄ όλο όμως ότι έκανε καλή προσπάθεια, συγκεντρώνοντας 15.100 βαθμούς, δεν κατάφερε να «πιάσει» τον Πετρούνια, ο οποίος ήταν αδύνατον να παραδώσει τα σκήπτρα του.
Για μία ακόμη φορά ήταν απλά εκπληκτικός. Δείτε το συγκλονιστικό πρόγραμμά του:
                    Με το νέο αυτό μετάλλιό του, ο «άρχοντας των κρίκων» έγινε και ο πολυνίκης Έλληνας στη διοργάνωση, ξεπερνώντας τον Βλάση Μάρα που είχε δύο χρυσά κι ένα χάλκινο σε παγκόσμια πρωταθλήματα.
Παράλληλα, έγινε μόλις ένας από τους τρεις γυμναστές στην ιστορία της ενόργανης, που έχουν κατακτήσει τρία χρυσά μετάλλια σε ένα αγώνισμα.
Ο Έλληνας αθλητής άκουσε έτσι για μία ακόμη φορά τον ελληνικό εθνικό ύμνο από το ψηλότερο σκαλί του βάθρου, επιβεβαιώνοντας την παγκόσμια «κυριαρχία» του στους κρίκους.
Δείτε την απόνομή:
Συγχαρητήρια από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας
Συγχαρητήριο μήνυμα για τον Έλληνα παγκόσμιο πρωταθλητή, έσπευσε να στείλει πρώτος από την πολιτική σκηνή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
«Μαζί με τα θερμά μου συγχαρητήρια για τη νέα παγκόσμια διάκρισή σου, σου απευθύνω και την έκφραση του ειλικρινούς μου θαυμασμού για την ανυπέρβλητη ψυχική σου δύναμη», ανέφερε για τη νέα επιτυχία του Λευτέρη Πετρούνια, ο Προκόπης Παυλόπουλος.

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου