Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019

Η Βουλγαρία υποχωρεί και παίρνει πόντους - Το βάρβαρο όνειρο του κυβερνώντος κόμματος - Η κυβερνητική απαγόρευση

Η Βουλγαρία υποχωρεί και παίρνει πόντους
Του Ν. Λυγερού

Όσες αντιδράσεις και να είχε η Βουλγαρία για το θέμα της γλώσσας των Σκοπίων, είδαμε με την απόφασή της να υπογράψει το Πρωτόκολλο Εισδοχής των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, ότι τελικά τα λόγια σε διπλωματικό επίπεδο δεν έχουν καμία αξία και μόνο τα κείμενα παραμένουν στην Ιστορία. Έτσι όσοι είχαν ποντάρει πάνω στην αντίσταση της Βουλγαρίας ενώ η ίδια μας η κυβέρνηση προωθούσε το όλο θέμα, αντιλήφθηκαν ότι δεν έχουν νόημα αυτές οι ζαριές διότι τα Βαλκάνια είναι μία γεωπολιτική σκακιέρα κι όχι βέβαια ένα ελληνικό τάβλι με πούλια. Οι χώρες εξετάζουν τα δικά τους συμφέροντα πρώτα και μετά το θέμα των συμμαχιών. Έτσι αποκαλύφθηκε ότι η Βουλγαρία δεν έχει σοβαρό θέμα επειδή μέσω διαβατηρίων που εκδίδει για τους Σκοπιανούς τους μετατρέπει όλο και περισσότερο σε Βούλγαρους. Και μάλιστα θεωρεί ότι κάνει και αποτελεσματική άμυνα ενάντια στην ιδέα της Μεγάλης Αλβανίας μέσω της Μεγάλης Βουλγαρίας αφού η επίσημη Ελλάδα φαίνεται να έχει όχι μόνο παραιτηθεί από την περιοχή αλλά και να έχει αποφασίσει να ονομάσει με σκοπιανά ονόματα τις ελληνικές περιοχές και πόλεις των Σκοπίων μέσω του Άρθρου 8 του Προσυμφώνου των Πρεσπών.

Το βάρβαρο όνειρο του κυβερνώντος κόμματος
Του Ν. Λυγερού

Το κυβερνών κόμμα είναι τόσο ανιστόρητο που έχει ως όνειρο τη Βαλκανική Ένωση, διότι έχει ταυτόχρονα τη νοσταλγία της Γιουγκοσλαβικής Ένωσης και της Σοβιετικής Ένωσης. Για αυτό το κόμμα το θέμα των Σκοπίων είναι ιδεολογικό πείραμα που έπρεπε να πετύχει σώνει και καλά, για ν’ ακολουθήσουν και άλλες χώρες της περιοχής, έτσι ώστε ο Ελληνισμός να περιοριστεί στην Ελλάδα και να εξαφανιστεί από όλες τις άλλες περιοχές, για να λειτουργήσει καταλυτικά εναντίον του. Το κυβερνών κόμμα εκμεταλλεύτηκε τη συγκυβέρνηση για να προετοιμάσει το έδαφος αυτών των αλλαγών, για να λειτουργήσει το όλο θέμα ως Δούρειος Ίππος εντός ΝΑΤΟ και στη συνέχεια εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θέλει το κυβερνών κόμμα να κάνει το ίδιο που έκανε και στην Ελλάδα για να μετατρέψει έναν σκληρό πυρήνα σε ιδεολογικό επίπεδο σε κόμμα ικανό ν’ αλλάξει τις υπάρξεις των Ελλήνων, χάρη στην καταπάτηση της Ιστορίας. Δεν είχε προβλέψει όμως ότι ο Ελληνικός λαός δεν θα ακολουθούσε πιστά και τυφλά τα κόμματα της Βουλής των Ελλήνων. Αντιθέτως είναι αυτός που έδωσε το παράδειγμα της αντίστασης και της αντεπίθεσης. Έτσι το όνειρο του κυβερνώντος κόμματος θα τελειώσει με αυτό.

Η κυβερνητική απαγόρευση
Του Ν. Λυγερού

Η κυβερνητική απαγόρευση θα είναι όλο και πιο πιεστική προς όλες τις κατευθύνσεις και τα επίπεδα για να τρομοκρατήσει τους Έλληνες που αντιστέκονται, εφαρμόζοντας όλο και πιο σκληρά τα τρία εδάφια του Άρθρου 6 του Προσυμφώνου των Πρεσπών. Όμως δεν έχει υπολογίσει σωστά το κυβερνών κόμμα πώς λειτουργούν οι Έλληνες. Έτσι το πρώτο του πρόβλημα θα είναι η αντιδραστικότητά τους. Διότι όσο πιο πολλές θα είναι οι απαγορεύσεις τόσο πιο πολλές θα είναι οι εκδηλώσεις και τα συλλαλητήρια κατά του Προσυμφώνου. Διότι πολύ απλά το κυβερνών κόμμα δεν έχει την αυτοδυναμία και δεν μπορεί να επιβάλλει από μόνο του τα θέλω του. Κι όταν χρησιμοποιεί κι εκμεταλλεύεται πρόθυμους βουλευτές πάλι δεν έχει τη θεσμική πλειοψηφία. Κατά συνέπεια ξέρει από τώρα ότι το Προσύμφωνο είναι ευάλωτο κι ότι θα το ακυρώσουμε εξ ολοκλήρου για να μη μείνει τίποτα από αυτό στην ιστορία της Ελλάδας αφού αποτελεί ιδεολογικό πλήγμα για τον Ελληνισμό. Κι ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να το αποδεχτεί. Έτσι με όλες μας τις δυνάμεις και χάρη στην κυβερνητική απαγόρευση, θα νικήσουμε γιατί το φως πάντα νικά το σκοτάδι.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου