Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019

Η Άγκυρα δεν εκτελεί τις εντολές του ΝΑΤΟ: Στη σελίδα του τουρκικού ΥΠΕΘΑ παραμένει η φωτογραφία με τους δύτες! – Απίστευτη πρόκληση

Συνεχίζονται οι προκλήσεις από τους Τούρκους. 

Το ελληνικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας αξίωσε την αφαίρεση της επίμαχης φωτογραφίας, αίτημα στο οποίο ανταποκρίθηκε το ΝΑΤΟ. 

Όμως, η φωτογραφία παραμένει δημοσιευμένη στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας.

 

Δείτε την εικόνα στο σαιτ του τουρκικού Επιτελείου:


Δείτε το twitter:

Οι ελληνικές αρχές ζήτησαν την άμεση αφαίρεση της επίμαχης ανάρτησης, αίτημα στο οποίο ανταποκρίθηκε μόνο η διοίκηση του ΝΑΤΟ, η οποία και προχώρησε στη διαγραφή της σχετικής φωτογραφίας.
Ωστόσο, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας της γειτονικής χώρας, έως και αυτή την ώρα, διατηρεί ως έχει τη φωτογραφία με τους δύτες και την τουρκική σημαία.

Άλλωστε, αυτό επιβεβαιώνει εν μέρει και η σχετική ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εθνικής Άμυνας, το οποίο αναφέρεται μόνο στον λογαριασμό του ΝΑΤΟ στο Twitter και όχι στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας.
Η ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΘΑ:
Σχετικά με υποβρύχια φωτογραφία που αναρτήθηκε στο λογαριασμό του twitter της Διοίκησης ΝΑΤΟ Allied Maritime Command (MARCOM), η οποία απεικονίζει δύτες με τουρκική σημαία και φέρεται να έχει ληφθεί στη διάρκεια της Νατοϊκής άσκησης «ΑΡΙΑΔΝΗ-19», μετά από εντολή του ΥΕΘΑ Ευάγγελου Αποστολάκη, το ΓΕΝ παρενέβη και αφαιρέθηκε από τον παραπάνω λογαριασμό. Παράλληλα οι ελληνικές αρχές προέβησαν σε σχετικές επισημάνσεις σε επίπεδο Συμμαχίας.
Όπως ανέφερε το πρωί το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, κατά τη διάρκεια της άσκησης οι Τούρκοι, με τον γνωστό ύπουλο και προπαγανδιστικό τρόπο προχώρησαν σε μια άκρως προκλητική κινήση. Στο πλαίσιο εκπαίδευσης των κομάντο της SAS, μέλη της υπηρεσίας σήκωσαν τουρκική σημαία στο βυθό της Σούδας.
Η κίνηση αυτή έχει ξεκάθαρο μήνυμα και είναι αντιπροσωπευτικό των «συνόρων της καρδιάς» του Ερντογάν και του σχεδίου «Γαλάζια Πατρίδα». Με τέτοιες κινήσεις, και χωρίς τις αρμόζουσες αντιδράσεις από την ελληνική πλευρά, οι Τούρκοι επιβεβαιώνουν πως οι διεκδικήσεις τους δεν έχουν τέλος.
Το ναρκαλιευτικό TCG Akçakoca συμμετέχει στην ΝΑΤΟϊκή αντιναρκική δύναμη SNMCMG-2 (Standing NΑΤΟ Mine Countermeasures Group 2).
Το TCG AKÇAKOCA συμμετέχει στην άσκηση ARIADNE-19, η οποία διοργανώθηκε από την Ελλάδα ως μέρος της Μόνιμης Ομάδας Εργασίας Ναρκών ν του ΝΑΤΟ-2 (SNMCG-2), στο διάστημα 14-21 Μαρτίου.
Στο πλαίσιο της άσκησης το Τουρκικό Πολεμικό κατέπλευσε στο λιμάνι της Σούδας στην Κρήτη. Στο τέλος της επίσκεψης, διεξήχθη ασύμμετρη απειλή, πολεμική αεροπορική πάλη και εκπαίδευση κατά των ναρκών.

ΠΗΓΗ pentapostagma

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου