Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019

Μακεδόνες επιχειρηματίες ενάντια στη κυβέρνηση - Τα μέτρα της κυβέρνησης δεν ανατρέπουν τίποτα - Περί Πρωτοκόλλου εισδοχής στο ΝΑΤΟ

Μακεδόνες επιχειρηματίες ενάντια στη κυβέρνηση
Του Ν. Λυγερού

Ήταν αναμενόμενο βέβαια, αλλά τώρα έγινε. Μπορεί η κυβέρνηση να καθυστέρησε να παρουσιάσει τις επιπτώσεις του απαράδεκτου Προσυμφώνου, αλλά οι Μακεδόνες επιχειρηματίες τις έχουν πλέον αντιληφθεί και δεν προσπαθούν μόνο να τις διαχειριστούν, αλλά ήδη θέλουν να τις ακυρώσουν με κάθε τρόπο και γι' αυτόν τον λόγο δεν θέλουν να συμμετέχουν στην κυβερνητική αποστολή στα Σκόπια, διότι ξέρουν ότι θα εκτεθούν και αυτοί με τα τρομαχτικά λάθη της κυβέρνησης που έχει στελέχη τα οποία δεν έχουν ιδέα πώς λειτουργεί ο επιχειρηματικός κόσμος. Έτσι το θέμα της επιτροπής, η οποία υποτίθεται θα επιλύσει τις διαφορές με τα σήματα όσον αφορά στο εμπορικό καθεστώς, δεν επαρκεί με τίποτα. Επίσης κατάλαβαν οι Μακεδόνες επιχειρηματίες ότι το μόνο που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι η ανατροπή της πρόθεσης ψήφου που δεν είναι υπέρ της, και όχι βέβαια να τους βοηθήσει σε πρακτικό επίπεδο. Η κυβέρνηση έχει ποντάρει στο γεγονός ότι ο ελληνικός λαός θα ξεχνούσε το τραγικό της λάθος και ήλπιζε να αλλάξει η συμπεριφορά της Μακεδονίας όσον αφορά στους ψηφοφόρους, όμως πρέπει να παραδεχθεί ότι τα πράγματα έχουν απλώς χειροτερέψει κι ότι δεν ελέγχει πια την κατάσταση.

Τα μέτρα της κυβέρνησης δεν ανατρέπουν τίποτα
Του Ν. Λυγερού


Μπορεί η κυβέρνηση να προσπαθεί απεγνωσμένα να πάρει πολλά και διάφορα μέτρα για να ανατρέψει την πρόθεση ψήφου στις ευρωεκλογές, αλλά μάταια διότι τίποτα δεν της βγαίνει. Η ψαλίδα μεταξύ των κομμάτων δεν έχει αλλάξει και συνεχίζεται η πορεία της φθοράς του κόμματος που ταυτίζεται πια με την κυβέρνηση. Διότι όλοι βλέπουν πια ότι η κυβέρνηση είναι μονοκόμματη κι όλες οι προσπάθειες να διευρύνει το εκλογικό της σώμα είναι απλώς τεχνάσματα που δεν έπεισαν καν τον ελληνικό λαό. Έτσι όσο και να προσπαθεί το μόνο που καταφέρνει με τόσους συμβιβασμούς τελευταίας στιγμής, είναι να εκνευρίζει τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους της και τίποτα άλλο. Αναγκάζεται να αντιληφθεί λόγω των λαϊκών πιέσεων που δέχεται, ότι δεν αποτελεί πια οποιαδήποτε ελπίδα. Διότι όλοι όσοι δεν ανήκουν θεμελιακά σε αυτό το κόμμα και ψήφισαν για αυτό στις προηγούμενες εκλογές είδαν με τα ίδια τους τα μάτια, πόσο καταστροφική ήταν η επιλογή στα εθνικά θέματα. Και όντως η κυβέρνηση στην απόγνωσή της πήρε σβάρνα όλα τα εθνικά θέματα για να τα λύσει με τον δικό της τρόπο: Κυπριακό, Σκοπιανό, Βορειοηπειρωτικό, Ελληνοτουρκικές σχέσεις και ΑΟΖ. Γι’ αυτό δεν τραβάει άλλο διότι όλοι κατάλαβαν τι κάνει.

Περί Πρωτοκόλλου εισδοχής στο ΝΑΤΟ
Του Ν. Λυγερού

Albania, Bulgaria, Croatia, Denmark, Greece, Lithuania, Montenegro, Romania, Slovenia αυτές είναι οι χώρες που υπερψήφισαν το Πρωτόκολλο εισδοχής των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ κι έχει ενδιαφέρον να αντιληφθούμε ποιες είναι μέσα στο νατοϊκό πλαίσιο διότι όλο ακούμε για άλλες χώρες που υποτίθεται μας πιέζουν τρομαχτικά ενώ η ίδια η κυβέρνηση λέει ότι η όλη διαδικασία είναι δική της πρωτοβουλία, αλλά δεν τις βλέπουμε ακόμα σε αυτόν τον κατάλογο. Εκτός από την Δανία που είναι το μόνο ιδρυτικό μέλος του ΝΑΤΟ σε αυτήν τη λίστα, και τη Λιθουανία που εντάχθηκε στο ΝΑΤΟ το 2004, όλες οι άλλες χώρες είναι της περιοχής. Δηλαδή είμαστε ακόμα στο τοπικό πλαίσιο των Βαλκανίων. Και εδώ βλέπουμε το παράδοξο του όλου θέματος τουλάχιστον όπως μας παρουσιάζεται από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Διότι τοπικά μας εξηγούν ότι υπάρχουν αντιρρήσεις και τελικά δεν τις βλέπουμε και ολικά υπάρχουν πιέσεις που και αυτές δεν τις βλέπουμε σε πρακτικό επίπεδο. Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι υπάρχει μία αναμονή και σε νατοϊκό επίπεδο διότι ξέρουν όλα τα κράτη μέλη ότι βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο και δεν είναι ανάγκη να εκτεθούν πριν τα αποτελέσματα και γι’ αυτό συνεχίζεται ο αγώνας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου