Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019

Ο κώδικας της επαναδιαπραγμάτευσης - Δημοσκοπήσεις και Προπαγάνδα - Αν ο Ελληνισμός ήταν κόμμα

Ο κώδικας της επαναδιαπραγμάτευσης
Του Νίκου Λυγερού

Για να γίνει επαναδιαπραγμάτευση μιας συμφωνίας που θέλει να είναι οριστική, πρέπει να ακυρωθεί. Έτσι όσοι υποστηρίζουν την επαναδιαπραγμάτευση προωθούν έμμεσα την ακύρωση. Ο τομεάρχης εσωτερικών της αντιπολίτευσης και υποψήφιος βουλευτής Ανατολικής Αττικής τάχθηκε υπέρ της επαναδιαπραγμάτευσης της Συμφωνίας των Πρεσπών. Επεσήμανε ότι δεν είναι εύκολο να αφορά το όνομα αλλά μπορεί να αφορά την εθνικότητα, τη γλώσσα, τα εμπορικά σήματα και τα σχολικά βιβλία. Όλα αυτά τα σημεία επί της ουσίας ακυρώνουν το προσύμφωνο πριν καν ολοκληρωθεί η νατοϊκή διαδικασία ένταξης των Σκοπίων. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι η πίεση του ελληνικού λαού συνεχίζει και πάνω στην αξιωματική αντιπολίτευση. Και λόγω των εκλογών σε εθνικό επίπεδο θα υποχρεωθούν όλο και περισσότερα στελέχη να αλλάξουν τις γενικές διατυπώσεις περί σεβασμού. Διότι ο πρώτος σεβασμός που πρέπει να έχεις ως πολιτικός της Ελλάδας είναι να σέβεσαι τη θέληση του ελληνικού λαού ειδικά όταν την βλέπεις μέσω των Συλλαλητηρίων για το όνομα της Μακεδονίας. Είναι θέμα πολιτικής αξιοπρέπειας για το μέλλον και για την πορεία της ελληνικής πολιτικής.

Δημοσκοπήσεις και Προπαγάνδα
Του Νίκου Λυγερού

Οι δημοσκοπήσεις αποτελούν ένα εργαλείο που δίνει μία τάση χωρίς βέβαια να υπάρχει κάτι το απόλυτο. Αν λοιπόν οι δημοσκοπήσεις βρίσκονται στο στόχαστρο της προπαγάνδας είναι επειδή την ενοχλούν για να επηρεάσει το εκλογικό σώμα. Η προπαγάνδα βασίζεται σε πιο καλλιτεχνικά εργαλεία από τις δημοσκοπήσεις, οι οποίες φαίνονται σχεδόν επιστημονικές για να μην πούμε περισσότερα όταν τις συγκρίνουμε με άλλα εργαλεία. Το πρόβλημα της προπαγάνδας είναι ότι δεν έχει το μονοπώλιο της πληροφόρησης και κατά συνέπεια και της παραπληροφόρησης. Έτσι ακόμα και αν είναι μόνο δημοσκοπήσεις η προπαγάνδα τις βλέπει εχθρικά, διότι δεν μπορεί να τις χειραγωγήσει, αφού προέρχονται και από άλλους φορείς και συνεπώς δεν μπορεί πια να χειραγωγήσει τον ελληνικό λαό. Καταλαβαίνουμε όλοι ότι τελικά είναι η πρώτη φορά που μιλάμε τόσο πολύ για τις δημοσκοπήσεις, επειδή το καθεστώς που έχουμε έχει μία άλλη προσέγγιση. Είδαμε τι είναι ικανό να κάνει με την κρατική ραδιοτηλεόραση και μπορούμε να φανταστούμε τι θα γινόταν αν υπήρχαν μόνο κρατικές δημοσκοπήσεις ακόμα και αν δεν υπήρχε αυτή η εμπειρία στη Σοβιετική Ένωση.

Αν ο Ελληνισμός ήταν κόμμα
Του Νίκου Λυγερού

Αν ο Ελληνισμός ήταν κόμμα, όλοι οι Έλληνες θα ήταν κομματικοί. Αν ο Ελληνισμός ήταν πολιτική, όλοι οι Έλληνες θα ήταν πολιτικοί. Εμείς όμως είμαστε του Ελληνισμού επειδή είναι δώρο του Χρόνου για την Ανθρωπότητα. Δεν μπορούμε να είμαστε ακροδεξιοί ούτε σταλινικοί, διότι πολύ απλά πρόκειται για αρχές χωρίς αξίες. Δεν είμαστε της Μακεδονίας λόγω τοπικισμού αλλά λόγω ιστορίας. Προστατεύουμε την ιστορία επειδή είμαστε της συνέχειας. Ενώ οι ακροδεξιοί και οι σταλινικοί ήθελαν να σβήσουν την ιστορία και να την γράψουν με τον δικό τους τρόπο χωρίς παρελθόν. Ο αγώνας θα δικαιωθεί επειδή βασίζεται πάνω στην ιστορία για να δημιουργήσει το μέλλον. Η προπαγάνδα στο τέλος θα προσπαθήσει να μας πείσει ότι ο Ελληνισμός είναι ακροδεξιός ή σταλινικός ανάλογα με τα θέλω της. Αλλά εμείς θα είμαστε εδώ ακόμα και μετά γιατί δεν φοβόμαστε τους φανατικούς του κενού. Ο Ελληνισμός δεν είναι κόμμα, επειδή λειτουργεί ως Δίκαιος που προστατεύει τους Αθώους από τις επιθέσεις της βαρβαρότητας. Αλλιώς δεν θα ήμασταν μαζί του στον αγώνα για την ελευθερία της Ανθρωπότητας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου