Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019

Αναψε... φωτιές ο Μπάμπης Παπαδημητρίου με το νερό -Κυβέρνηση: Δεν υπάρχει θέμα αύξησης - ΠΩΣ ΣΧΟΛΙΑΣΕ Ο ΣΥΡΙΖΑ(Βίντεο)

«Φωτιές» άναψε στην Βουλή μια δήλωση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μπάμπη Παπαδημητρίου, σχετικά με την τιμή του νερού

Ο κ. Παπαδημητρίου κατά τη συζήτηση στην Υποεπιτροπή Υδάτινων Πόρων της Βουλής είπε πως το νερό, «δυστυχώς, είναι απαράδεκτα φθηνό, η σπατάλη του εξωφρενική», ενώ και η επεξεργασία του -ειδικότερα σε μικρές πόλεις- είναι σπάνια.
Κυβερνητικοί κύκλοι: «Δεν υπάρχει θέμα αύξησης του νερού»

Μια φράση που προκάλεσε αίσθηση και αντιδράσεις καθώς η αντιπολίτευση έσπευσε να προεξοφλήσει ότι επίκειται αύξηση στην τιμή του νερού. Κυβερνητικοί κύκλοι, έσπευδαν πάντως να
ξεκαθαρίσουν πως «δεν υπάρχει κανένα θέμα αύξησης στην τιμή του νερού».

Ολα ξεκίνησαν όταν ο βουλευτής της ΝΔ του Νότιου Τομέα Αθήνας μιλώντας στην υποεπιτροπή της Βουλής για τους Υδάτινους Πόρους, είπε: «Οι Δήμοι ακόμη δεν κατόρθωσαν να βρουν μια πολιτική στο βασικό θέμα που είναι η τιμολόγηση. Το νερό είναι, δυστυχώς, απαράδεκτα φθηνό, η σπατάλη του είναι εξωφρενική. Η δε επεξεργασία του είναι σχεδόν σπάνια ακόμη και σε μικρές πόλεις, όπου εκεί θα έπρεπε να είναι πολύ πιο προσεκτικά τα πράγματα».

Διευκρινίζοντας μάλιστα ο ίδιος, έπειτα από ερώτηση, επέμεινε στα λεγόμενά του περί «τιμολόγησης του ύδατος», λέγοντας ότι η σημερινή τιμή του νερού δεν αποτρέπει από τη μη ορθολογική χρήση του.
Δείτε την τοποθέτηση του Μπ. Παπαδημητρίου μετά το 42.00:
ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ θα φέρει αυξήσεις και στο νερό

Πάραυτα, ο ΣΥΡΙΖΑ «είδε» την δήλωση του Μπάμπη Παπαδημητρίου ως προάγγελο αυξήσεων στην τιμή του νερού».

Σε ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου εγκαλεί την κυβέρνηση της ΝΔ ότι βάζει στο στόχαστρο ένα ακόμη αγαθό και προειδοποιεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα τα υπερασπιστεί «με κάθε τρόπο».
Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Οι δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ, Μπ. Παπαδημητρίου, στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, σχετικά με το "απαράδεκτα φθηνό νερό", προμηνύουν αρνητικές εξελίξεις. Μετά τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα, η ΝΔ βάζει στο στόχαστρο ένα ακόμη δημόσιο αγαθό. Παντού βλέπει γύρω της νέα πεδία κερδοφορίας για τους λίγους, νέες επιβαρύνσεις για νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπερασπιστεί με κάθε τρόπο τα δημόσια αγαθά προς όφελος της κοινωνικής πλειοψηφίας και της οικονομίας».

ΠΗΓΗ iefimerida





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου