Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019

Ισραηλινά drones και κυπριακή ΑΟΖ - Βουλγαρική προπαγάνδα του 1894

Ισραηλινά drones και κυπριακή ΑΟΖ
Του Ν. Λυγερού

Η Εθνική Φρουρά της Κύπρου έρχεται να συμπληρώσει τις επιτυχίες της υψηλής στρατηγικής στον τομέα της ενέργειας με την απόκτηση τεσσάρων drones αξίας 13 εκατομμυρίων δολαρίων για την παρακολούθηση της κυπριακής ΑΟΖ. Τα drones είναι της εταιρείας Aerostar. Τα drones έχουν ωφέλιμο φορτίο 50 κιλών, μέγιστο βάρος απογείωσης 230 κιλά, εμβέλεια 250 χιλιόμετρα και αυτονομία 12 ώρες και μέγιστο υψόμετρο 18.000 πόδια. Σε πιο τεχνικό επίπεδο το drone Aerostar διαθέτει:

- Dual sensor stabilised EO/IR
- Laser designator
- Compact modular COMINT/DF
- SAR/GMTI
- Wide-Area Surveillance & Mapping
- ELINT

Έχει ολοκληρώσει 250 χιλιάδες ώρες πτήσης σε τέσσερις ηπείρους και κατά συνέπεια η επιτήρηση της κυπριακής ΑΟΖ είναι ένας στόχος απόλυτα εφικτός και μάλιστα απλός με τέτοιες δυνατότητες. Η Κύπρος δείχνει ότι προχωρά σε όλα τα απαραίτητα σημεία για την υλοποίηση του στρατηγικού οράματός της. Και όσοι δεν το έχουν καταλάβει ακόμα ας εξετάσουν αυτήν την κίνηση τακτικής που λειτουργεί καταλυτικά στο όλο πλαίσιο.

Βουλγαρική προπαγάνδα του 1894
Του Ν. Λυγερού


Χωρίς να το πει με ξεκάθαρο τρόπο, η Βουλγαρία οργανώνει ένα κίνημα στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, για να μη μπορεί να την κατηγορήσει κανείς. Όμως διαβάζοντας στοιχεία από τα γραπτά του Ivan Hadjinikolov βρίσκουμε τις πέντε αρχές της επαναστατικής οργάνωσης οι οποίες όχι μόνο είναι ενδεικτικές αλλά εξηγούν πολλές κινήσεις της εποχής αλλά και μετέπειτα.
"1. Η επαναστατική οργάνωση πρέπει να δημιουργηθεί στο εσωτερικό της Μακεδονίας και πρέπει να δρα εκεί, έτσι ώστε οι Έλληνες και οι Σέρβοι να μην μπορούν να την ταυτοποιήσουν ως ένα εργαλείο της βουλγαρικής κυβέρνησης.
2. Οι ιδρυτές της πρέπει να είναι τοπικοί και πρέπει να ζουν στη Μακεδονία.
3. Ο πολιτικός σκοπός της οργάνωσης πρέπει να είναι η αυτονομία της Μακεδονίας.
4. Η οργάνωση πρέπει να είναι μυστική και ανεξάρτητη, χωρίς καμία σχέση με τις κυβερνήσεις των απελευθερωμένων γειτονικών χωρών.
5. Από τη μακεδονική μετανάστευση στη Βουλγαρία και τη βουλγαρική κοινωνία, μόνο η ηθική και υλική βοήθεια για την εξέγερση των μακεδονικών επαναστατών, πρέπει να ζητηθεί."
Με αυτά τα δεδομένα είναι ξεκάθαρη η βουλγαρική εμπλοκή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου