Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020

Φιάσκο τα περί κλιματικής αλλαγής βάσει νέων ερευνών!


Νέα μελέτη για το κλίμα φέρνει τα πάνω κάτω. Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Environmental Hazards από τον Dr. Roger Pielke, Jr.
Το βασικό συμπέρασμα της έρευνας είναι:  "Ένα πολύ ισχυρό συμπέρασμα είναι ότι το αποδεικτικό σημάδι της ανθρώπινης παρέμβασης επί της κλιματικής αλλαγής με τη μορφή αυξημένων παγκόσμιων οικονομικών απωλειών δεν έχει εντοπιστεί ακόμη "
Όπως συνόψισε ο Dr. Roger Pielke Jr .: "Από αυτές τις 54 μελέτες: 53 εστίασαν στον καιρό ή το κλίμα,

39 δεν βρίσκουν τάσεις μετά την κανονικοποίηση, 8 βρήκαν φθίνουσες τάσεις, σε 5 η εύρεση αυξάνεται
και τέλος 1 βρίσκει μικτές τάσεις"
Εδώ στο twitter η έρευνα

Και σαν να μην έφτανε αυτό κορυφαίοι επιστήμονες βλέπουν λίγη υπερθέρμανση του πλανήτη και «φυσική μεταβλητότητα»
Ένα σχόλιο με τίτλο «Απλά μην πανικοβάλλεστε για την κλιματική αλλαγή» του καθηγητή Fritz Vahrenholt που εμφανίζεται στη γερμανική ιστοσελίδα achgut.com μας λέει ότι δεν υπάρχει λόγος πανικού όσον αφορά την κλιματική αλλαγή, καθώς οι κορυφαίοι επιστήμονες ανακαλούν τις προηγούμενες προβλέψεις Ο Vahrenholt ισχυρίζεται ότι μια αρνητική ταλάντωση του Ατλαντικού είναι μπροστά μας και ο αναμενόμενος δεύτερος αδύναμος ηλιακός κύκλος διαδοχικά θα μειώσει την ανθρωπογενή θέρμανση τα επόμενα 15-30 χρόνια. Αναφέρει μια πρόσφατη δημοσίευση από την Judith Curry, η οποία βλέπει μια παύση στην αύξηση της θερμοκρασίας έως το 2050 ως το πιο πιθανό σενάριο.
Επίσης, ο Jochem Marotzke από το Ινστιτούτο Μετεωρολογίας Max Planck στο Αμβούργο παίρνει παρόμοια στάση σε μια δημοσίευση στο Environmental Research Letters. Στο άρθρο, ο Marotzke καταλήγει στο συμπέρασμα ότι όλες οι εξεταζόμενες τοποθεσίες δείχνουν «τάση ψύξης ή έλλειψη τάσης θέρμανσης».
Οι ερευνητές βρίσκουν ότι «μεγάλο μέρος της γης δεν θα θερμανθεί λόγω εσωτερικής μεταβλητότητας».

ΠΗΓΗ  pentapostagma

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου