Τρίτη 4 Αυγούστου 2020

Καμπούλ: Η Άγκυρα να λάβει δράση για το περιστατικό με το λάβαρο των Ταλιμπάν στην Αγία Σοφία

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών του Αφγανιστάν σχολίασε το λάβαρο των Ταλιμπάν που άνοιξε ομάδα ατόμων στην Αγία Σοφία.
Το Αφγανιστάν καλεί την Τουρκία να αναλάβει δράση κατά της προπαγάνδας ομάδας Ταλιμπάν μετά την ανύψωση λαβάρου μέσα στην Αγία Σοφία, δήλωσε τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών του Αφγανιστάν, Γκραν Χουάντ.
Νωρίτερα σήμερα, ένα βίντεο που φέρεται να δείχνει μια ομάδα από Αφγανούς να ξεδιπλώνουν μια σημαία των Ταλιμπάν μέσα στην Αγία Σοφία κυκλοφόρησε στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης.

Ένα παρόμοιο περιστατικό που αφορούσε υποστηρικτές των Ταλιμπάν συνέβη σε ένα πάρκο στο Ιράν.
Ο Αφγανός υπουργός ανέφερε ότι η υποστήριξη προς τους Ταλιμπάν θα πρέπει να αντιμετωπιστεί στην Τουρκία και το Ιράν για χάρη της ειρηνευτικής διαδικασίας στη χώρα του.
«Η ειρηνευτική διαδικασία υποστηρίζεται από την αφγανική κυβέρνηση και τον αφγανικό λαό. [Πρέπει] να την υποστηρίξουν και να απαλλαγούν από κινήματα που μπορούν να βλάψουν αυτήν τη διαδικασία και που εμφανίζονται σε αυτές τις χώρες» δήλωσε ο Χουάντ, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι TOLOnews.
Η αφγανική κυβέρνηση θα θεωρήσει ότι τέτοιες ενέργειες υπέρ των Ταλιμπάν παρεμβαίνουν στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας, πρόσθεσε.
Οι Ταλιμπάν έχουν δεσμευτεί να μειώσουν τις ενέργειές τους στο πλαίσιο μιας ειρηνευτικής συμφωνίας που διαπραγματεύθηκαν οι Ηνωμένες Πολιτείες στην Ντόχα στα τέλη Φεβρουαρίου.
Εκτός από την αμοιβαία απελευθέρωση κρατουμένων, οι Ταλιμπάν και η κυβέρνηση αναμενόταν να ξεκινήσουν τις ενδοαφγανικές συνομιλίες και να ανοίξουν τον δρόμο για τον τερματισμό της αντιπαράθεσης.

ΠΗΓΗ sputniknews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου