Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021

Το ΠΝ θα αποκτήσει 4 ελαφριές φρεγάτες Gowind, υπογραφή μαζί με τις Belh@rra - Το ΠΝ θα αποκτήσει 4 ελαφριές φρεγάτες Gowind, υπογραφή μαζί με τις Belh@rra

Από το ptisidiastima

Το ΠΝ θα αποκτήσει 4 ελαφριές φρεγάτες Gowind, υπογραφή μαζί με τις Belh@rra

H ΠΤΗΣΗ και το ρεπορτάζ μας μπορεί να αποκαλύψει πως το ΠΝ θα αποκτήσει τελικά 4 (όχι 3+1) κορβέτες που θα βασίζονται στο σχέδιο της Gowind 2500. Πιστεύουμε πως θα ξεκινήσει μια διαπραγμάτευση για αυτές και τον εξοπλισμό τους.

Η συζήτηση όμως για τις Gowind δεν είναι απόλυτα ώριμη για να ανακοινωθεί, καθώς το ΠΝ μόλις τώρα επέλεξε τη λύση αυτή, αντί του εκσυγχρονισμού των ΜΕΚΟ200ΗΝ. Έτσι αυτή τη στιγμή το ΠΝ “φτιάχνει” μια Gowind που θα ταιριάζει απόλυτα στις ανάγκες μας.

ΠΗΓΗ  ptisidiastima

Από το ptisidiastima

Οι 3 Belh@rra Helleniques θα κοστίσουν μόλις 3 δις ευρώ με όπλα και FOS!

Όπως όλα δείχνουν, η ελληνική πλευρά πήρε ένα κορυφαίο πλοίο, στην χαμηλότερη δυνατή τιμή. Το συμβόλαιο για τις 3 Belh@rra θα είναι ύψους 3 δις ευρώ, και θα περιλαμβάνει Follow On Support, φόρτο όπλων με συντελεστή μεγαλύτερο του 1, κέντρα εκπαίδευσης, εκπαίδευση των πληρωμάτων, κι όλα όσα χρειάζεται το ΠΝ για να κάνει τα πλοία πλήρως επιχειρησιακά για αρκετά χρόνια. H τιμή αυτή, για ένα πλοίο που ενσωματώνει τόση τεχνολογία, απλά, “δεν υπάρχει”.

Για να γίνει κατανοητό το επίτευγμα του Πολεμικού Ναυτικού, πέρσι το καλοκαίρι η σύμβαση για 2 φρεγάτες Belh@rra, με ανάλογες προβλέψεις, συντελεστή 1 για τα πλοία, και 8 SCALP Naval στη θέση 8 ASTER 30 (24 ASTER 30, 8 mdCN), είχε ύψος 3,38 δις ευρώ! Η μείωση της τιμής που επετεύχθη είναι εκπληκτική, και περιλαμβάνει και ποσό για την μελλοντική ενσωμάτωση συστήματος ECM στα πλοία (πλήρως ενσωματωμένου στο SETIS και απόλυτα συνεργάσιμου με το SeaFire).

Αυτό μπορεί να γίνει ένα καλό μάθημα για όλους αυτούς, που ζητήσουν “αγορά των γαλλικών πλοίων εδώ και τώρα”. Η χώρα μας, ο Έλληνας φορολογούμενος, το ΠΝ, δεν γλύτωσαν απλά 500 εκ. ευρώ, αλλά πήραν κι ένα επιπλέον πλοίο. Όταν λοιπόν ο ΥΕΘΑ ζητούσε “υπομονή”, κάτι περισσότερο ήξερε. Η συμφωνία, έτσι όπως μας αποκαλύπτονται σιγά σιγά οι λεπτομέρειες είναι εξαιρετική για την Ελλάδα, και η τιμή των πλοίων φθηνότερη από κάθε ανταγωνιστή!

ΠΗΓΗ   ptisidiastima

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου