Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2021

Λιβύη: Η Στρατιωτική Επιτροπή στη Γενεύη προγραμματίζει την απόσυρση των μισθοφόρων και ξένων δυνάμεων

Σήμερα Τετάρτη ξεκίνησαν στη Γενεύη οι συνεδριάσεις της Μεικτής Στρατιωτικής Επιτροπής (5+5) για την ανάπτυξη σχεδίου δράσης για την αποχώρηση μισθοφόρων, ξένων μαχητών και ξένων δυνάμεων από τη Λιβύη.

Οι συναντήσεις, που διευκολύνθηκαν από την αποστολή υποστήριξης των Ηνωμένων Εθνών στη Λιβύη, πραγματοποιούνται σύμφωνα με τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός της 23ης Οκτωβρίου 2020 και τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Η Στρατιωτική Επιτροπή συνεδρίασε την περασμένη Τρίτη στην Τρίπολη για να συζητήσει τον μηχανισμό απομάκρυνσης μισθοφόρων και ξένων μαχητών από τη χώρα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο διοικητής της αμερικανικής στρατιωτικής διοίκησης στην Αφρική (AFRICOM), στρατηγός Στέφεν Τάουνσεντ, ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ στη Λιβύη και ο πρέσβης της, Ρίτσαρντ Νόλαντ, εκτός από τον πρωθυπουργό της κυβέρνησης της εθνικής ενότητας, Αμπντέλ Χαμίντ Νταμπάιμπα.

Εγκαινιάζοντας τη σημερινή συνάντηση, ο Ειδικός Απεσταλμένος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών και επικεφαλής της Αποστολής Υποστήριξης των Ηνωμένων Εθνών στη Λιβύη,Τζαν Κουμπίς, δήλωσε ότι τα Ηνωμένα Έθνη θα εργαστούν για την αποστολή μόνιτορ των Ηνωμένων Εθνών για την παρακολούθηση της αποχώρησης μισθοφόρων, ξένων μαχητών και ξένων δυνάμεων.

Akhbar Libya 24

The Hellenic Information Team
© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος 

 https://www.echedoros-a.gr

ΠΗΓΗ echedoros-a

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου