Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022

Γ. Καπόπουλος : Το αδιέξοδο στην Ουκρανία και η νέα Γεωπολιτική πόλωση(Βίντεο)

Ο αρθρογράφος και αναλυτής διεθνών γεγονότων, Γιώργος Καπόπουλος, μιλάει στον 98.4 για το πλήρες αδιέξοδο για λογικές αποκλιμάκωσης πλέον στην Ουκρανία, εκτιμώντας ότι η Ρωσία στο πεδίο μάλλον θα επικρατήσει σε όλη τη χώρα, αλλά αναρωτώμενος πως θα μπορέσει μετά να κρατήσει μία ολόκληρη χώρα, την ώρα που δεν δίνει και πολλές πιθανότητες για συμφωνία εκεχειρίας κατά την συνάντηση στην Αττάλεια του Ρώσου και Ουκρανού ΥΠΕΞ. Η συνάντηση αυτή , είναι είπε, μια διπλωματική επιτυχία της Τουρκίας,

πρόσκαιρης όμως κατανάλωσης, αφού και η ίδια καλείται να συνταχθεί πλήρως με το δυτικό μπλοκ στη νέα οξεία γεωπολιτική πόλωση, χωρίς να έχει άλλα περιθώρια τακτικής «επιτήδειου ουδέτερου».

Ο Γ . Καπόπουλος, μιλάει ακόμη για την επερχόμενη συνάντηση Μητσοτάκη- Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη και τα όρια που θέτει το γενικότερο κλίμα , για μια σχετική σταθερότητα στη περιοχή. Ο Γ. Καπόπουλος , αναλύει τέλος την παγκόσμια γεωπολιτική πόλωση και τις φανερές αλλά και αθέατες μεταβλητές τους, την ώρα που οι μεγάλοι παίκτες ισχύος με ψυχρό κυνισμό, επανακαθορίζουν συμμαχίες, ενεργειακές και οικονομικές πολιτικές .

Το βίντεο είναι από το Ράδιο 98.4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου