Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν άλλαξε την απόφαση για το ρωσικό πετρέλαιο: Ποιά άλλη (απόφαση) ΔΕΝ θα τηρήσει; Η ανάλυση του Μιχάλη Ιγνατίου(Βίντεο)

Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν άλλαξε την απόφαση, που είχε λάβει, για να μην συμπεριλάβει στις αμερικανικές κυρώσεις το εμπάργκο στις εισαγωγές πετρελαίου, φυσικού αερίου και άνθρακα.

Αναγκάστηκε να την αλλάξει από τους νομοθέτες των ΗΠΑ. Ανακοίνωσε την Τρίτη, σε ομιλία του προς τους Αμερικανούς πολίτες ότι επιβάλλει τις παραπάνω κυρώσεις στο πλαίσιο του στόχου να καταστήσει υπεύθυνη τη Ρωσία για τον απρόκλητο και αδικαιολόγητο πόλεμό της κατά της Ουκρανίας.

Είναι εντυπωσιακή κίνηση αυτή διότι δείχνει και μία τάση να μην επιμένει σε θέσεις που υποστηρίζει μάλιστα δημόσια. Είναι η δεύτερη φορά, μετά το θέμα των πολωνικών αεροπλάνων MIG-29, που εξαναγκάστηκε να μην τηρήσει τις υποσχέσεις του. Και έχουν κάθε δικαίωμα να ρωτούν οι πολίτες;
Θα παραμείνει βράχος και δεν θα στείλει αμερικανικές δυνάμεις για να βοηθήσουν την Ουκρανία. Ο ίδιος και η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου υπογραμμίζουν σε κάθε ευκαιρία ότι δεν πρόκειται να σταλούν από τις ΗΠΑ πολεμικά αεροπλάνα και στρατιώτες.
Φαίνεται ότι το σχέδιο του Βλαντιμίρ Πούτιν είναι να σύρει τις ΗΠΑ και τη Δύση γενικά στον πόλεμο που διεξάγει εναντίον της Ουκρανίας. Ομιλούμε για άνανδρη εισβολή.

Τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκαν συσκέψεις στο Λευκό Οίκο μέχρι αργά το βράδυ, για το συγκεκριμένο θέμα των κυρώσσεων στον ενεργειακό τομέα. Την τελική απόφαση έλαβε ο Πρόεδρος Μπάιντεν, όπως συμβαίνει πάντα. Είχε συζητήσει το θέμα με τον πρόεδρο Μακρόν, τον Καγκελάριο Σόλτς και τον πρωθυπουργό της Βρετανίας.

Ο καθένας καταλαβαίνει ότι δεν μπόρεσε να τους πείσει να προχωρήσουν όλοι μαζί σε μία συντονισμένη ενέργεια εναντίον του ενεργειακού τομέα της Ρωσίας. Αποφάσισε να προχωρήσει μόνος του και να ακολουθήσουν οι σύμμαχοι και οι εταίροι όταν νομίζουν ότι οι κυρώσεις δεν στρέφονται εναντίον των δικών τους στρατηγικών συμφερόντων.

Οι Ευρωπαίοι, από την πλευρά τους, θα προχωρήσουν σε κυρώσεις εναντίον αρκετών Ρώσων ολιγαρχών, που έχουν σχέση με τον πρόεδρο Πούτιν. Ομιλούμε για τους “ταμίες” του.

Ο κ. Μπάιντεν έκανε πομπώδεις δηλώσεις και απείλησε τον κ. Πούτιν ότι σε αυτό τον πόλεμο θα χάσει. Αλλά, δυστυχώς μέχρι να συμβεί αυτο -και αν συμβεί χωρίς νατοϊκή και αμερικανική υποστήριξη- πολλοί άνθρωποι θα χάσουν τις ζωές τους και οι περιουσίες των ανθρώπων θα καταστραφούν. Προκλήθηκε, λόγω της εισβολής, ανθρωπιστική καταστροφή.
Για τα θέματα αυτά, έχει αναφερθεί ο δημοσιογράφος και αναλυτής Μιχάλης Ιγνατίου κατά την παρουσία του στο δελτίο ειδήσεων του καναλιού OPEN με την Πόπη Τσαπανίδου.

Κατά τα άλλα: Οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι ένας μικρός αριθμός Ρώσων στρατιωτών, που έχει αποστολή την αναγνώριση στόχων στο Κίεβο, ξεκίνησε οδομαχίες μέσα στο Κίεβο, σε μια προσπάθεια να «διαταραχθεί η κανονική ζωή» στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας.

Αυτά τα στοιχεία που έχουν αποστολή τις αναγνωρίσεις, θα μπορούσαν επίσης να θέσουν τις βάσεις για στρατιωτικές επιχειρήσεις στην πρωτεύουσα.

Υποστηρίζουν επίσης ότι οι ρωσικές δυνάμεις δεν έχουν πλησιάσει το κέντρο της πόλης του Κιέβου από βόρεια και βορειοανατολικά, και αυτό αποτελεί θετική εξέλιξη διότι δείχνει και τον βαθμό αντίστασης στον πρόεδρο της Ρωσίας.


Πιστεύουν, ακόμα, ότι η βόρεια προέλαση της Ρωσίας στο Κίεβο παραμένει σε τέλμα, συμπεριλαμβανομένης μιας νηοπομπής αρμάτων μάχης, τεθωρακισμένων οχημάτων και πυροβολικού που έχει σταματήσει από τις ουκρανικές επιθέσεις και τις κατεδαφίσεις γεφυρών.


Οι Ηνωμένες Πολιτείες:
Πιστεύουν ότι το 5 τοις εκατό των ρωσικών όπλων και των οχημάτων έχουν καταστραφεί ή έχουν σοβαρά προβλήματα.
Έχουν αποδείξεις ότι πολλοί στρατιώτες που αποτελούν τις ρωσικές δυνάμεις μέσα στην Ουκρανία ενημερώθηκαν ότι πήγαιναν απλά σε εκπαιδευτική άσκηση. Όχι σε πόλεμο.
Πραγματοποιήθηκαν σχεδόν 670 εκτοξεύσεις πυραύλων από τη Ρωσία εναντίον της Ουκρανίας Μέχρι σήμερα, από την έναρξη του πολέμου, εκτοξεύθηκαν 70 από τη Λευκορωσία, 6 περίπου προερχόμενοι από τη Μαύρη Θάλασσα, και οι περισσότερες εκτοξεύσεις έγιναν από το ρωσικό και το ουκρανικό έδαφος.

Ο αξιωματούχος του Πενταγώνου υποστηρίζει ότι «η μεγάλη διαφορά μεταξύ του σήμερα και του χθες, είναι ότι οι βομβαρδισμοί στην πόλη Μικολάι έχουν αυξηθεί πολύ. Αλλά, όπως σημειώνουν, οι Ρώσοι στρατιώτες δεν βρίσκονται (ακόμα) μέσα στην πόλη. “Εκτιμούμε ότι η Μαριούπολη είναι απομονωμένη τώρα”, αλλά δεν έχει καταληφθεί.

Σημειώθηκε και μία άλλη εντυπωσιακή εξέλιξη, που οι αναλυτές λένε πως θα μπορούσε να οδηγήσει σε αντιπαράθεση με την Ρωσία…

Οι αρχές της Δημοκρατίας της Πολωνίας, μετά από διαβουλεύσεις μεταξύ του Προέδρου και της Κυβέρνησης της χώρας, είναι έτοιμες να αναπτύξουν – άμεσα και δωρεάν – όλα τα (σοβιετικής κατασκευής) αεροσκάφη MIG-29 που διαθέτουν στην αεροπορική βάση Ramstein και να τα θέσουν στη διάθεση της κυβέρνησης των Ηνωμένων πολιτειών.

Ταυτόχρονα, η Πολωνία ζητά από τις Ηνωμένες Πολιτείες να μας παράσχουν μεταχειρισμένα αεροσκάφη με αντίστοιχες επιχειρησιακές δυνατότητες. Η Πολωνία είναι έτοιμη να καθορίσει αμέσως τους όρους αγοράς των αεροπλάνων.

Η πολωνική κυβέρνηση ζητά επίσης από άλλους Συμμάχους του ΝΑΤΟ – ιδιοκτήτες αεριωθούμενων αεροσκαφών MIG-29 – να ενεργήσουν στο ίδιο πνεύμα.

Το βίντεο της ανταπόκρισης του αναλυτή του Open και αρθρογράφου της Hellas Journal ακολουθεί: ΠΗΓΗ hellasjournal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου