Σάββατο 5 Μαρτίου 2022

«Πετάμε ρωσικά όπλα και εγκαταλείπουμε ομογενείς στους Ρώσους»;

Παρακολούθησα, με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, τη  συνέντευξη και στην ουσία διάγγελμα, γιατί περί αυτού επρόκειτο κατά την ταπεινή προσωπική μου γνώμη, του κ. πρωθυπουργού στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA και , θέλω να καταθέσω κάποιες ΤΕΛΕΙΩΣ προσωπικές παρατηρήσεις, σκέψεις, απόψεις, συμπεράσματα…

Γράφει οΑντώνης Τζαμπάζης
Ταξίαρχος εα
 
Είναι ολοφάνερο ΠΙΑ, ότι “Ανήκομεν εις την Δύσιν” ψυχή τε και σώματι κι οπλισμώ κι εξοπλισμώ!
Οπλικά Συστήματα, που οι Ελληνικές ΕΔ διαθέτουν και τα περισσότερα πληρώθηκαν από το υστέρημα του Ελληνικού Λαού με τεράστιες θυσίες, όπως τα εικονιζόμενα στις φωτογραφίες ΠΕΠ (Πολλαπλοί Εκτοξευτές Πυραύλων) RM-70, ισχυρής αποτροπής και ΓΥ (Γενικής Υποστήριξης) στην Άμυνα των νησιών του Αν. Αιγαίου, TOR-M1 Α/Α(Αντιαεροπορικό) μικρού βεληνεκούς κι εγγύς υποστήριξης Α/Δ κυρίως, S-300 PMU1 A/A μεγάλου βεληνεκούς και μεγάλων υψών “εν νεκρώσει” στη Ν. Κρήτη, ΠΤΜ(Πλοία Ταχείας Μεταφοράς) Zubr Αποτρεπτικής Δύναμης Ενίσχυσης  κυρίως νησιών του Αν. Αιγαίου, προληπτικά ή σε περίπτωση προσβολής τους, Α/Τ(Αντιαρματικά) Kornet-EM μεγάλου βεληνεκούς κι ισχυρής διατρητικής-καταστρεπτικής δυνατότητας κι Α/Τ Fagot αντίστοιχης δυνατότητας, ΤΟΜΠ (Τεθωρακισμένο Όχημα Μεταφοράς Προσωπικού) BMP-1 η τύχη των οποίων αγνοείται πλην 101, που παραχωρήθηκαν στην Αίγυπτο, Α/Α ZU-23 που χρησιμοποιούνται πλέον ως Α/ΒΚ (Αντιαβακικά) και τέλος Α/Α Κ/Β (Κατευθυνόμενων Βλημάτων) OS/AKM μικρού-μέσου βεληνεκούς κι “Ομπρέλα” των νησιών του Αν. Αιγαίου, όλα Ρωσικής κατασκευής και προέλευσης, στην ουσία απαξιώνονται και παροπλίζονται, αποδυναμώνεται η γενικότερη ΑΜΥΝΑ της Πατρίδας κι ίσως επιβεβαιώνουν τις φήμες, ότι αντί τιμήματος που θα καταβληθεί από το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και την ΕΕ (Ερώτηση) θα “πεταχτούν” ως “ασύμβατα” με το ΝΑΤΟικό εξοπλισμό κι εύλογα γεννώνται τα ερωτήματα με ποια “αντισταθμιστικά ωφελήματα” κι αν ερωτήθηκαν και συμφωνούν τα ΓΕ των ΕΔ κι αν έχει εξασφαλιστεί η προστασία της Εθνικής Κυριαρχίας και της Εδαφικής Ακεραιότητας, ΚΥΡΙΩΣ των νησιών του Αν. Αιγαίου, μετά από όλα αυτά!!
Για κάποια από τα παραπάνω είχε δρομολογηθεί ή έτσι είχε αφήσει να εννοηθεί η ηγεσία του ΥΠΕΘΑ, ο εκσυγχρονισμός κι η αναβάθμισή τους, οπότε να υποθέσουμε ότι τα ξεχνάμε(Ερώτηση)!!!
Παραδίδεται (Ερώτηση) “Άνευ Όρων” η Μεγάλη Εθνική Μειονότητα των περίπου 150.000 Ουκρανών Ελληνικής Καταγωγής, στις ορέξεις και στις διαθέσεις της Ρωσίας ΧΩΡΙΣ στην ουσία διπλωματική και διαπραγματευτική δυνατότητα κι υποστήριξη, με ότι αυτό συνεπάγεται για την τύχη και το μέλλον τους!!!!
Τέλος, και θέλω να το επαναλάβω και να το επισημάνω με σαφήνεια, καθαρότητα και πίστη, με την Ελλάδα είμαι ΔΕΝ αμφισβητώ τον πατριωτισμό όλων όσων Μας κυβερνούν και ΚΥΡΙΩΣ της Στρατιωτικής Ηγεσίας και μάλιστα αυτές τις κρίσιμες για την Πατρίδα Μας στιγμές, που Όλες κι Όλοι έχουμε χρέος να υπερασπιζόμαστε την αλήθεια, κι εύχομαι από καρδιάς και ψυχής, η επιλογή τους να “Βρισκόμαστε στη σωστή πλευρά της Ιστορίας”, να βγει αληθινή και να τελειώσει όλο αυτό το μαρτύριο της Ευρώπης!
ΥΓ. Κάτι Μου λέει, ότι ΔΕΝ είναι καθόλου άσχετη με τα παραπάνω και κυρίως με την απαξίωση των ΠΤΜ Zubr, η παραίτηση του Υποναυάρχου Κωστάλα Στέλιου, πέραν της συμπεριφοράς του Α/ΓΕΕΘΑ, όπως την είδαμε και το καλοκαίρι, με τον διευθυντή της ΑΣ/ΓΕΣ!
 
ΠΗΓΗ  militaire

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου