Σάββατο 9 Απριλίου 2022

Υπουργός Ενέργειας : ¨Σημαντικές εξελίξεις θα υπάρξουν στην Αν. Μεσόγειο¨

 

……….

Ο υπουργός Ενέργειας Ντονμέζ είπε :

“Σημαντικές εξελίξεις σχετικά με το φυσικό αέριο θα υπάρξουν όχι μόνο στον Εύξεινο Πόντο, αλλά τις επόμενες μέρες και στην Ανατολική Μεσόγειο. Όταν πριν από 3 χρόνια ξεπροβοδίζαμε το πλοίο Γιαβούζ, είχαμε πει πως η Τουρκία είναι χώρα κλειδί για τα σχέδια στην περιοχή. 

Είχαμε δηλώσει πως η Τουρκία είναι πάντα ανοιχτή σε συνεργασίες  και ότι δεν θα διστάσει ποτέ να προσπαθήσει για την ευημερία και την γαλήνη της περιοχής. Πάντοτε δηλώναμε πως είμαστε ανοιχτοί σε συναντήσεις, διάλογο και συνομιλίες. Το σημείο στο οποίο φτάσαμε σήμερα καταδεικνύει το ποσό σωστές, προσγειωμένες και μακροπρόθεσμες είναι οι πολιτικές μας. Τα διεθνή σχέδια που έχουμε πραγματοποιήσει ως σήμερα, αποτελούν την αναφορά μας. Αυτά τα έργα έδειξαν για μία ακόμη φορά πως η Τουρκία είναι ένας αξιόπιστος, σταθερός και στρατηγικός εταίρος.”

Ο Ντονμεζ  υπογράμμισε πως πάντα κινούνται με μία εποικοδομητική στάση, που λαμβάνει υπόψη τα συμφέροντα και τα δικαιώματα όλων των πλευρών και ότι με αυτόν τον τρόπο θα συνεχίσουν να κινούνται : “Στο πλαίσιο αυτό με αμοιβαίο σεβασμό στα δικαιώματα, μπορούμε να μετατρέψουμε την Ανατολική Μεσόγειο σε μία νέα οδό για την ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού. Είμαστε υπέρ της αύξησης των επιλογών της χώρας προέλευσης και των διαδρομών, προκειμένου να αυξηθεί η ποικιλομορφία των πόρων φυσικού αερίου και να διασφαλιστεί η ασφάλεια του εφοδιασμού. Αυτή η κατάσταση είναι σημαντική για την ασφάλεια του εφοδιασμού τόσο του δικού μας όσο και της Ευρώπης. Μέσα από συνεργασία, με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και με θεμέλιο τον αμοιβαίο σεβασμό, μετέχουμε σε κάθε σχέδιο που στηρίζει την ειρήνη και τη γαλήνη.”

https://www.tgrthaber.com.tr/gundem/bakan-donmez-dogu-akdenizde-mujdenin-sinyalini-verdi-2822036

8/4/2022


ΠΗΓΗ https://tourkikanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου