Δευτέρα 18 Απριλίου 2022

Προβοκάτσια κατά της Άγκυρας με… “δράστη” Μιχάλη Ιγνατίου είδε η τουρκική TAKVIM

 

“Καθώς ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας βρίσκεται σε εξέλιξη η Ελλάδα προσπαθεί να επιτεθεί στην Τουρκία μέσω των μέσων μαζικής ενημέρωσης αδιαφορώντας για τις φιλικές διαθέσεις της Τουρκίας που θέλει προώθηση των διμερών σχέσεων, ειρηνικά, μέσω διπλωματίας”… Όχι δεν είναι ανέκδοτο, είναι δημοσίευμα τουρκικού μέσου που ενοχλήθηκε από την ερώτηση του διακεκριμένου δημοσιογράφου Μιχάλη Ιγνατίου στον εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ περί μη συμμετοχής της Τουρκίας στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

“Στην ενημέρωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ο Έλληνας δημοσιογράφος Μιχάλης Ιγνατίου προσπάθησε να παραπονεθεί για την μη συμμετοχή της Τουρκίας στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, κατηγορώντας την Τουρκία, ρωτώντας αν είναι αποδεκτό από τις ΗΠΑ χώρες όπως η Τουρκία να αρνούνται να επιβάλουν κυρώσεις στην Ρωσία και αν είναι αποδεκτό από τις ΗΠΑ χώρες όπως η Τουρκία να παραβιάζουν τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας…

“Ο Αμερικανός εκπρόσωπος όμως απέρριψε την προπαγάνδα του Έλληνα δημοσιογράφου. Η Τουρκία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο, είπε εξαίροντας την Τουρκία, υπογραμμίζοντας τις τουρκικές διπλωματικές προσπάθειες επίλυσης της κρίσης, τονίζοντας την θέση της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ. Η Τουρκία είναι σημαντικός σύμμαχος στο ΝΑΤΟ. Έχει σοβαρή συνεισφορά στην υποστήριξη της Ουκρανίας. Η Τουρκία είναι σύμμαχος του ΝΑΤΟ και το ΝΑΤΟ έχει στενή εμπλοκή στην ουκρανική κρίση. Η Τουρκία επίσης έχει καίριο ρόλο στην προσπάθεια να φέρει Ρώσους και Ουκρανούς κοντά ώστε να επιτευχθεί διπλωματική λύση.

“Το αποτέλεσμα δεν είναι το επιθυμητό λόγω της ρωσικής στάσης. Όταν ο Έλληνας δημοσιογράφος δεν έλαβε την απάντηση που επιθυμούσε επανήλθε ρωτώντας: “Ώστε δεν υπάρχει πρόβλημα με την Τουρκία; Ώστε τα αποδέχεστε όλα αυτά;”, για να λάβει την απάντηση: “Δεν νομίζω ότι η Τουρκία παραβιάζει τις κυρώσεις. Δεν γνωρίζω. Όμως η Τουρκία έχει σημαντική συνεισφορά. Η Τουρκία είναι σύμμαχος του ΝΑΤΟ και υπό υπό το πρίσμα είναι κατά της ρωσικής επιθετικότητας και υποστηρίζει σημαντικά τον ουκρανικό λαό”, αναφέρει το τουρκικό μέσο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου