Τρίτη 19 Ιουλίου 2022

Υδρογονάνθρακες: Σε ExxonMobil και ΕΛΠΕ το μερίδιο της ΤotalEnergies στα «οικόπεδα» της Κρήτης

Μετά την απόφαση απόσυρσης της ΤotalEnergies, οι ανάδοχοι των Συμβάσεων Μίσθωσης του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στην θαλάσσια περιοχή «Δυτικά Κρήτης» και στη θαλάσσια περιοχή «Νοτιοδυτικά Κρήτης», διαπραγματεύθηκαν για τη διευθέτηση των σχετικών θεμάτων που προκύπτουν από την εν λόγω αποχώρηση.

Ήδη τα μέρη συμφώνησαν ότι το ποσοστό της ΤotalEnergies EP Greece B.V. (40%) στις Συμβάσεις Μίσθωσης θα αναλάβουν η ExxonMobil Exploration and Production Greece (Crete) B.V. (κατά ποσοστό 75% του 40%) και οι θυγατρικές της Εταιρείας «Ελληνικά Πετρέλαια Έρευνα Και Παραγωγή Υδρογονανθράκων Δυτικά Κρήτης Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία» και «Ελληνικά Πετρέλαια Έρευνα Και Παραγωγή Υδρογονανθράκων Νοτιοδυτικά Κρήτης Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία» (κατά ποσοστό 25% του 40%), με την εκπλήρωση των σχετικών οικονομικών και λοιπών υποχρεώσεων της TotalEnergies EP Greece B.V..

Ως εκ τούτου, το ποσοστό της ExxonMobil Exploration and Production Greece (Crete) B.V., η οποία θα αναλάβει και τα καθήκοντα του Εντολοδόχου, θα ανέλθει σε 70% και το ποσοστό των θυγατρικών των ΕΛΠΕ σε 30%, σε κάθε μια από τις εν λόγω συμβάσεις.

Σε σχετική ανακοίνωση των ΕΛΠΕ σημειώνεται ότι η συναλλαγή, η οποία τελεί υπό την έγκριση των αρμοδίων αρχών, δεν αναμένεται να έχει ουσιώδη επίπτωση στα οικονομικά μεγέθη της Εταιρείας.

ΠΗΓΗ insider

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου