Δευτέρα 25 Ιουλίου 2022

Fake news από την Άγκυρα: ”Το Ελληνικό ΛΣ χτυπάει μετανάστες”! – Μόνο που στο βίντεο δεν διακρίνονται μετανάστες & δεν υπάρχουν σκηνές βίας!

 

Του Ανδρέα Μουντζουρούλια

Nέα ψεύδη από την Τουρκία κατά της Ελλάδας!

Σύμφωνα με την Τουρκία: ”το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας μοιράστηκε τη Δευτέρα πλάνα που δείχνει παράτυπους μετανάστες να απωθούνται από σκάφος της ελληνικής ακτοφυλακής προς τα τουρκικά χωρικά ύδατα.”

Μόνο που πάνω στη λέμβο, δεν φαίνονται μετανάστες!

Τι αναφέρουν οι Τούρκοι:

”Στο πλάνα που κατέγραψε drone, μια λέμβος που μετέφερε ομάδα μεταναστών έγινε στόχος κακοποίησης των ελληνικών σωμάτων ασφαλείας.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο αναφέρει: «Από το μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV) των Πολεμικών μας Ναυτικών δυνάμεων διαπιστώθηκε ότι το λαστιχένιο σκάφος με παράτυπους μετανάστες μεταφέρθηκε από το σκάφος της ελληνικής ακτοφυλακής από την κατεύθυνση της Ρόδου και απωθήθηκε στην τουρκική επικράτεια στις 24 Ιουλίου.”

Η Τουρκία έχει επανειλημμένα καταδικάσει την παράνομη πρακτική της Ελλάδας να απωθεί τους αιτούντες άσυλο, δηλώνοντας ότι παραβιάζει τις ανθρωπιστικές αξίες και το διεθνές δίκαιο θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές ευάλωτων μεταναστών, συμπεριλαμβανομένων γυναικών και παιδιών.

Τα τελευταία χρόνια, εκατοντάδες χιλιάδες έχουν κάνει σύντομα αλλά επικίνδυνα ταξίδια στο Αιγαίο για να φτάσουν στη βόρεια και δυτική Ευρώπη αναζητώντας μια καλύτερη ζωή.

Εκατοντάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη θάλασσα καθώς πολλά σκάφη που μετέφεραν πρόσφυγες βυθίστηκαν ή ανατράπηκαν. Η Διοίκηση της Τουρκικής Ακτοφυλακής έχει διασώσει χιλιάδες άλλους.”


ΠΗΓΗ  https://directus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου