Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022

Έβρος ΤΩΡΑ: Νέο σήριαλ με λαθρομετανάστες σε νησίδα, έστησαν Τούρκοι και ΜΚΟ – Κινητοποίηση Αστυνομίας, ΕΜΑΚ

Νέο σήριαλ με λαθρομετανάστες και μάλιστα πολλές δεκάδες σε νησίδα της περιοχής Κισσαρίου Σουφλίου, φαίνεται να “έστησαν” σήμερα οι Τούρκοι, σε συνεργασία με τις γνωστές ΜΚΟ και διάφορα ΜΜΕ του εξωτερικού και ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη κινητοποίηση της Αστυνομίας στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, ήδη βρίσκονται εκεί ο Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Πασχάλης Συριτούδης (η διαχείριση του στην προηγούμενη περίπτωση του Δεκαπενταύγουστου μόνο καλή δεν ήταν), αλλά και συνεργείο της ΕΜΑΚ από την Κομοτηνή, προκειμένου να βοηθήσει αν χρειαστεί σε περίπτωση απεγκλωβισμού λαθρομεταναστών. Φαίνεται μάλιστα και πάλι η Αστυνομία να ενημερώθηκε από τις γνωστές ΜΚΟ για τον… περίεργο ρόλο τους στα ελληνοτουρκικά σύνορα, αλλά και δημοσιογράφους ξένων ΜΜΕ, οι οποίοι έχουν αναλάβει… εργολαβικά το συγκεκριμένο θέμα.

Όπως είχε επισημάνει και τον περασμένο Αύγουστο το Evros-news.gr και σχεδόν αμέσως το επικαλέστηκε και η Κυβέρνηση με διάφορους υπουργούς της, οι Τούρκοι έχουν σχεδιάσει “εργαλιοποίηση” των διαφόρων νησίδων που βρίσκονται κατά μήκος του ποταμού Έβρου. Με “συμμάχους” φυσικά τις γνωστές ΜΚΟ και τους δημοσιογράφους ξένων ΜΜΕ (βλέπε Χρηστίδης του γερμανικού περιοδικού The Spiegel) αλλά και αριστερών ελληνικών ΜΜΕ όπως η “Εφημερίδα των Συντακτών” (για να βοηθήσει όπως πιστεύει τον ΣΥΡΙΖΑ),  προκειμένου να δημιουργήσουν αρνητικό κλίμα στο εξωτερικό εναντίον της Ελλάδας.

Θεοδωρικάκος: Μόνο τον Αύγουστο, 40.000 παράνομοι

μετανάστες επιχείρησαν να περάσουν από τον Έβρο

Όλα αυτά μάλιστα έρχονται δυο ημέρες μετά την επίσκεψη στην περιοχή του υπουργού προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου και την αυτοψία του και στις νησίδες του ποταμού Έβρου μεταξύ Σουφλίου και Διδυμοτείχου, αλλά και των δηλώσεων που έκανε σήμερα, αναφέροντας για τον Έβρο ότι:

  • Από την αρχή του έτους πάνω από 150.000 παράνομοι μετανάστες επιχείρησαν να περάσουν από τον Έβρο. Από αυτούς, οι 40.000 μόνο τον Αύγουστο!
  •  Όλες οι απόπειρες παράνομης εισόδου μεταναστών στον Έβρο, γίνονται είτε με την ανοχή είτε με την καθοδήγηση της Τουρκίας
  • Θέσαμε σε εφαρμογή το Σχέδιο Ακρίτας, ως ισχυρό μήνυμα εθνικής αποφασιστικότητας στην κατεύθυνση του σεβασμού της εθνικής μας κυριαρχίας, του Διεθνούς Δικαίου και της ανθρώπινης ζωής .
  • Επέκταση του φράκτη – Πρόσληψη νέων συνοριοφυλάκων – Ενίσχυση των μέσων φύλαξης με υπερσύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού MEGA  “κοινωνία ώρα MEGA” και στους δημοσιογράφους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη. Ο Υπουργός τόνισε πως η επέκταση του φράκτη είναι απολύτως απαραίτητη, καθώς 40 χιλιάδες παράνομοι μετανάστες επιχείρησαν να περάσουν μόνο τον Αύγουστο, δημιουργώντας πίεση ανάλογη με τον Μάρτιο του ’20, ενώ από την αρχή του έτους η Ελληνική Αστυνομία απέτρεψε την είσοδο 150.000 παράτυπων μεταναστών, οι οποίοι προωθήθηκαν στα σύνορα με την ανοχή ή την καθοδήγηση της Τουρκίας.

Όπως επεσήμανε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, η Ευρώπη οφείλει ένα «ευχαριστώ» στην Ελλάδα για τη φύλαξη των ανατολικών συνόρων της με την Τουρκία και επανέλαβε πως οι Έλληνες είναι ενωμένοι και αποφασισμένοι να διαφυλάξουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας σεβόμενοι το Διεθνές Δίκαιο και την ανθρώπινη ζωή. Στο πλαίσιο αυτό, ο φράκτης θα επεκταθεί επιπλέον 140 χλμ, θα γίνει πρόσληψη 250 συνοριοφυλάκων και θα ενισχυθούν τα μέσα φύλαξης των συνόρων του Έβρου με υπερσύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό.

ΠΗΓΗ evros-news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου