Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022

Απροειδοποίητα -αλλά όχι με άδεια χέρια- στο Κίεβο ο Άντονι Μπλίνκεν

 

Ο Άντονι Μπλίνκεν στο Κίεβο   -   Πνευματικά Δικαιώματα  Emilio Morenatti/Copyright 2022 The Associated Press. All rights reserved

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν πραγματοποίησε απρογραμμάτιστη επίσκεψη στο Κίεβο την Πέμπτη, καθώς η κυβέρνηση Μπάιντεν ανακοίνωσε νέα μεγάλη στρατιωτική βοήθεια αξίας άνω των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την Ουκρανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες που απειλούνται από τη Ρωσία.

Σε συναντήσεις με ανώτερους Ουκρανούς αξιωματούχους, ο Μπλίνκεν είπε ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν θα παράσχει 2 δισεκατομμύρια δολάρια σε μακροπρόθεσμη ξένη στρατιωτική χρηματοδότηση στην Ουκρανία και σε 18 γείτονές της, συμπεριλαμβανομένων μελών του ΝΑΤΟ και περιφερειακών εταίρων ασφαλείας «που κινδυνεύουν περισσότερο από μια μελλοντική ρωσική επιθετικότητα».

Η βοήθεια αυτή είναι επιπλέον του πακέτου των 675 εκατομμυρίων δολαρίων με βαρύ οπλισμό, πυρομαχικά και τεθωρακισμένα οχήματα μόνο για την Ουκρανία που ανακοίνωσε νωρίτερα την Πέμπτη ο υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν  σε διάσκεψη στο Ράμσταϊν της Γερμανίας.

ΠΗΓΗ https://gr.euronews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου