Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022

ΔΥΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

 Παντελής Σαββίδης

Υπήρξαν δύο σημαντικές ειδήσεις, χθες, απο τη Νέα Υόρκη. Για την ακρίβεια τρείς.
ΠΡΩΤΗ ΕΙΔΗΣΗ
-Ελληνοτουρκικά: Καρότο και μαστίγιο από Μητσοτάκη σε Ερντογάν -Η διττή στρατηγική στόχευση με την ομιλία στον ΟΗΕ
ΣΧΟΛΙΟ: Η Τουρκία είναι υπαρκτή και αξιοσημείωτη, στρατιωτικά, παρουσία στην περιοχή. Πλήρης εξάλειψή της δεν είναι δυνατή. Με την Τουρκία θα πρέπει να προασπίσουμε αποφασιστικά την εδαφική επικράτειά μας-αλλά και τα δικαιώματά μας, και εδώ ίσως διαφοροποιούμαι απο τον κ. Μητσοτάκη- αλλά παράλληλα να κρατήσουμε δίαυλο επικοινωνίας. Δεν έχω πεισθεί, ακόμη ότι η ώθηση της Τουρκίας προς την Ανατολή μας συμφέρει.
Η διαφοροποίησή μου απο τον κ. Μητσοτάκη είναι στην κόκκινη γραμμή. Ο πρωθυπουργός θεωρεί κόκκινη γραμμή την αμφισβήτηση της εδαφικής ακεραιότητας. Νομίζω πως πρέπει να συμπεριλάβουμε και τα δικαιώματά μας.
ΕΙΔΗΣΗ ΔΕΥΤΕΡΗ: Η ανάρτηση Μητσοτάκη στα τουρκικά: «Θέλω να απευθυνθώ στον λαό της Τουρκίας, δεν είμαστε ο εχθρός».
ΣΧΟΛΙΟ: Το “ανοιγμα” στην τουρκική κοινή γνώμη και η επικοινωνία μαζί της είναι μια επίμονη πρότασή μου. Άριστα έπραξε ο κ. Μητσοτάκης με το tweet που ανήρτησε. Περιμένω να υιοθετήσει την πρόταση ένα απο τα κρατικά κανάλια να αφιερώνει το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματός του στην ενημέρωση της διεθνούς κοινής γνώμης στα αγγλικά και της τουρκικής στα τουρκικά. Αν θέλουν να τους κάνω ποιο συγκεκριμένη την πρόταση μπορώ. Μπορώ να τους προτείνω και τούρκους δημοσιογράφους και διανοούμενους που θα μπορούσαν να κάνουν εκπομπές. Το πρόγραμμα δεν θα είναι προπαγανδιστικό. Θα παρουσιάζει την Ελλάδα και την πολιτική της.
Περιμένουμε κ. Μητσοτάκη το βήμα αυτό.
ΤΡΙΤΗ ΕΙΔΗΣΗ: Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο μιας συνάντησης Ερντογάν-Μητσοτάκη στην Πράγα, σύμφωνα με όσα είπε ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραχίμ Καλίν.
ΣΧΟΛΙΟ: Περιμένω καλύτερη ενημέρωση πριν σχολιάσω την είδηση αυτή. Με το παραμικρό δεν μπορεί να αγωνιούμε να δούμε τον Ερντογάν. Να ζητήσει συγνώμη για όσα απαράδεκα ξεστόμισε κατά της Ελλάδας και του ελληνικού λαού και μετά συναντήσεις.
 
Παντελής Σαββίδης
 
ΠΗΓΗ anixneuseis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου