Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022

Ερντογάν προς Στόλτενμπεργκ: «Παραβατική στην περιοχή η Ελλάδα. Να την κατευθύνουμε στον διάλογο»

 

Η επιθετικότητα της Ελλάδας ήταν μεταξύ των θεμάτων που ανέφερε ο Ερντογάν στον Στόλτενμπεργκ, κατά τη συνάντησή τους στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας.

Ο πόλεμος Ουκρανίας – Ρωσίας, οι επιθετικές ενέργειες της Ελλάδας και το τριμερές μνημόνιο Τουρκίας – Σουηδίας – Φινλανδίας συζητήθηκαν στη συνάντηση του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, στην Κωνσταντινούπολη, ανακοίνωσε η τουρκική προεδρία.

«Αναφερόμενος στις επιθετικές ενέργειες της Ελλάδας, ο Πρόεδρος Ερντογάν είπε ότι δεν είναι η Τουρκία που κλιμάκωσε την ένταση στην περιοχή και πως θα ήταν χρήσιμο να κατευθύνουμε την Ελλάδα να ενεργεί με κοινή λογική και διάλογο», σημειώνεται στην ανάρτηση της τουρκικής προεδρίας στο Twitter.

«Είμαστε στην πιο παρατεταμένη και πιο επιθετική κρίση για τον ελλαδικό χώρο με την Τουρκία από γεννέσεως του ελληνικού κράτους» δήλωσε σχετικά ο διεθνολόγος, Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega».

Συνέχισε επισημαίνοντας πως παράλληλα η Τουρκία διανύει την πιο δύσκολη στιγμή της αναφορικά με τις σχέσεις της με τον δυτικό κόσμο αλλά και σε σχέση με την οικονομία της.

«Έχει αρχίσει και δυσκολεύεται η Τουρκία με την πολιτική της, των “δύο βαρκών” Δύσης – Ρωσίας και της επιθετικής ρητορικής προς την Ελλάδα. Νομίζω μετά τις εκλογές θα δούμε πιθανά μία Τουρκία διαφοροποιημένη» συμπλήρωσε ο διεθνολόγος εκτιμώντας την ίδια ώρα πως η οικονομία της γείτονος χώρας οδεύει με «μαθηματική ακρίβεια προς το Νομισματικό Ταμείο».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου