Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022

Πάλι «μπήκε στη μύτη» της Τουρκίας ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: «Σκανδαλώδεις δηλώσεις από τον στρατηγό Φλώρο»

Το ότι ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, «ενοχλεί» την Τουρκία, είναι γνωστό τοις πάσι.

Απόδειξη ότι ο τουρκικός Τύπος έχει διαρκώς στραμμένα τα βλέμματά του σε οτιδήποτε κάνει ο Έλληνας στρατηγός: από μια ρίψη που θα κάνει με αλεξίπτωτο ή μια συνάντησή του με κάποιον «αντίπαλο» της Τουρκίας, μέχρι και σε κάθε δήλωσή του.

Έτσι μπορεί να μην προκαλεί έκπληξη η νέα επίθεση της τουρκικής Takvim στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, δημιουργεί όμως εντυπώσεις η εμπρηστική φρασεολογία της.

Συγκεκριμένα, η Takvim – που φιλοξενεί φωτογραφία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ από ομιλία του – τιτλοφορεί το άρθρο της: «Η μαριονέτα των ΗΠΑ, Ελλάδα, προκαλεί και πάλι! Εκφοβισμός της Τουρκίας από τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου της Ελλάδας».

Όπως αναφέρει στον πρόλογό της η τουρκική εφημερίδα, η Ελλάδα συνεχίζει τον «ατέλειωτο μονόλογό της», προκαλώντας με την προτροπή των ΗΠΑ.

«Χωρίς να κατονομάσει την Τουρκία, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ της Ελλάδας είπε πως «όποιος κάνει το μοιραίο λάθος να έλθει, θα αντιμετωπίσει έναν νέο Μαραθώνα, μια νέα Σαλαμίνα ένα νέο 731, ας το γνωρίζει προκαταβολικά», αναφέρει η Takvim.

Η εφημερίδα χαρακτηρίζει «σκανδαλώδη» τη δήλωση του ΑΓΕΕΘΑ και την συνδέει ευθέως την αναφορά του στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου με την φράση του Ερντογάν «θα έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα, ας γνωρίζουν τη θέση τους».

Μάλιστα επισημαίνει πως αυτή η «σκανδαλώδης» δήλωση, έρχεται αμέσως μετά την επιτυχημένη επίθεση της Τουρκίας στην Συρία, εναντίον «στόχων τρομοκρατών».

Η Takvim δεν παραλείπει να αναφερθεί και σε ακόμη μία φράση που χρησιμοποίησε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, πως «οι Ένοπλες Δυνάμεις μας είναι πιο έτοιμες παρά ποτέ» για ένα ενδεχόμενο πολέμου, επισημάινοντας την γνωστή φράση πως «αν θέλεις την Ειρήνη, ετοιμάσου για πόλεμο».

Υπενθυμίζεται πως οι «σκανδαλώδεις» κατά τον τουρκικό Τύπο αναφορές του Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου περιλαμβάνονται στην ημερήσια διαταγή με αφορμή τον σημερινό εορτασμό της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων, στην οποία ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ανέφερε ακόμη: ««Επιθυμούμε την ειρήνη και εργαζόμαστε γι’ αυτήν… όμως όποιος κάνει το μοιραίο λάθος ‘να έρθει’, να το ξέρει από πριν ότι θα βρει μπροστά του νέο Μαραθώνα, νέα Σαλαμίνα και νέο 731, και είμαι βέβαιος ότι τα Ελληνικά Όπλα θα δοξαστούν ακόμα μία φορά, δίνοντας τον αγώνα τον καλό, όπως τόσες και τόσες φορές στο παρελθόν. Ακόμα και για μια σπιθαμή εδάφους, για έναν βράχο, για μία Ελληνική πέτρα. Γιατί όλα αυτά υπάρχουν επειδή πληρώσαμε βαρύ φόρο αίματος για να τα ‘χουμε. Βαρύ, πολύ βαρύ!!!».

Πηγή: Με πληροφορίες από Takvim

ΠΗΓΗ onalert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου