Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022

Ιγνατίου Μ.: Τούρκοι αναλυτές ισχυρίζονται ότι ο Μπάιντεν έδωσε την άδεια για τους βομβαρδισμούς ...

 

 O γνωστός δημοσιογράφος Μιχάλης Ιγνατίου μας ενημερώνει από την Ουάσινγκτον για την επίθεση των Τούρκων στους Κούρδους της Συρίας (21-11-2022).

Ο κ. Ιγνατίου είπε ότι οι Κούρδοι της Συρίας, οι αντάρτες του YPG και των Αράβων εταίρων τους, είναι οι μοναδικοί σύμμαχοι των ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή. Είναι αυτοί οι αντάρτες που νίκησαν το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) για να μπορεί να καυχιέται η Αμερική ότι κέρδισε τον πόλεμο εναντίον των τζιχαντιστών. Οι Κούρδοι σε αυτόν τον πόλεμο έχασαν χιλιάδες μαχητές, άνδρες και γυναίκες.

Ο κ. Ιγνατίου πρόσθεσε ότι έχουν ξεκινήσει οι αντιδράσεις από την πλευρά του Κογκρέσου.

Ο γερουσιαστής Κρίστοφερ βαν Χόλλεν δήλωσε:

"Αντε πάλι. Ο Ερντογάν λέει εδώ και μήνες ότι η Τουρκία θα επιτεθεί στους Κούρδους συμμάχους μας στη Συρία, που ηγήθηκαν του αγώνα κατά του ISIS. Κανείς δεν πρέπει να δέχεται να τον κοροϊδεύουν τώρα που το κάνει. Η κυβέρνηση του κ. Μπάιντεν θα πρέπει να μιλήσει με δύναμη."

Ο βουλευτής Φρανκ Παλόν είπε τα εξής:

"Ο Ερντογάν βομβάρδισε μη στρατιωτικές υποδομές, συμπεριλαμβανομένου ενός νοσοκομείου. Αυτός είναι ένας ακόμη λόγος για τον οποίο εργάζομαι για να εμποδίσω την πώληση μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Τουρκία. Το σχέδιο επιθετικότητας του Ερντογάν δείχνει ότι δεν μπορούμε να του εμπιστευτούμε τον αμερικανικό στρατιωτικό εξοπλισμό."


ΠΗΓΗ Ενημέρωση και Σκέψη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου