Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022

Ελληνοτουρκικά: «Το επεισόδιο ο Ερντογάν θα το κάνει στην Κύπρο»

Ελληνοτουρκικά: «Πρέπει να δούμε μέχρι πού φτάνει η διπλωματική αβρότητα» ανέφερε ο υποναύαρχος εν αποστρατεία Βασίλης Πολίτης σχετικά με τις πρόσφατες τουρκικές προκλήσεις. 

Για τις πρόσφατες και κλιμακούμενες τουρκικές προκλήσεις μίλησαν στην ΕΡΤ, ο επίκουρος καθηγητής Διπλωματίας, Αντώνης Κλάψης και ο υποναύαρχος εν αποστρατεία, Βασίλης Πολίτης.

Ο δεύτερος μάλιστα εκτίμησε σχετικά με τα σχέδια του Ερντογάν: «Δεν πιστεύω ότι ο Ερντογάν είναι χαζός να ξεκινήσει οποιαδήποτε θερμό επεισόδιο εναντίον της Ελλάδος, μια χώρα μέλος του ΝΑΤΟ, αλλά θα το κάνει στην Κύπρο και θα είναι πιο εύκολο γι’ αυτόν»

«Απαγόρευση σε Έλληνα είναι απαγόρευση σε Ευρωπαίο»

«Οι ελληνικές κόκκινες γραμμές είναι σαφείς και ανεξάρτητες με αυτό που συνέβη στον κ. Τζιτζικώστα» δήλωσε ο επίκουρος καθηγητής Διπλωματίας, Αντώνης Κλάψης.

«Οποιαδήποτε απαγόρευση εις βάρος ενός Έλληνα πολίτη είναι ταυτόχρονα και απαγόρευση εις βάρος ενός Ευρωπαίου πολίτη. Πολύ περισσότερο που στην περίπτωση του κ. Τζιτζικώστα συνοδεύεται η προσωπικότητά του και από έναν θεσμικό ρόλο. Δεν είναι μόνο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά είναι και αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιφερειών και με αυτή την ιδιότητα πήγαινε στη Σμύρνη. Πράγματι εδώ έχουμε μία ενέργεια η οποία προφανώς είχε ως στόχο την Ελλάδα και την αξιοπρέπειά της», υποστήριξε ο καθηγητής Κλάψης, μιλώντας για το επεισόδιο με τον Απόστολο Τζιτζικώστα.

«Ο Ερντογάν έχει ανάψει το φιτίλι»

Ο υποναύαρχος εν αποστρατεία, Βασίλης Πολίτης, εξήγησε σχετικά με τις πρόσφατες τουρκικές προκλήσεις «Νομίζω ότι ο Ερντογάν έχει ανάψει το φιτίλι στη βόμβα. Πολύ καλά είπε ο πρωθυπουργός ό,τι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να απαντάμε καθημερινά στις προκλητικές του δηλώσεις. Θα πρέπει να δούμε μέχρι που φτάνει τη διπλωματική αβρότητα από την πλευρά τη δική μας, γιατί δυστυχώς οι προκλητικές του ενέργειες είναι καθημερινώς όλο και περισσότερες», πρόσθεσε ο κ. Πολίτης.

Μιλώντας για τις παράνομες και προκλητικές ενέργειες των Τούρκων, ο ίδιος, μιλώντας στην ΕΡΤ, ανέφερε: «Δεν είναι μόνο ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου αλλά και δήμαρχος της Σμύρνης, ο οποίος επανειλημμένως έχει κάνει δηλώσεις κατά του Ερντογάν. Υπάρχει λοιπόν ένα κύμα αντίδρασης».

«Πολύ φοβάμαι ότι δεν θα το κάνει μόνο εναντίον της Ελλάδος. Θα το κάνει εναντίον του Ελληνισμού, το οποίο συμπεριλαμβάνει και την Κύπρο. Δεν πιστεύω ότι ο Ερντογάν είναι χαζός να ξεκινήσει οποιαδήποτε θερμό επεισόδιο εναντίον της Ελλάδος, μια χώρα μέλος του ΝΑΤΟ, αλλά θα το κάνει στην Κύπρο και θα είναι πιο εύκολο γι’ αυτόν» εκτίμησε ο υποναύαρχος εν αποστρατεία.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις των τελευταίων μηνών δήλωσε ότι «η διπλωματική αβρότητα από την πλευρά μας έχει νομίζω κάποια όρια. Κάποια στιγμή θα πρέπει και εμείς να φτάσουμε σε κάποια κόκκινα όρια, να σταματήσουμε αυτές τις προκλητικές ενέργειες».

ΠΗΓΗ newsbomb

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου